grałem ligę hiszpańska drużyną FCB 10 min 5 gwiazdek
plusy
- dokładne ustawianie kierunków przy podaniach, po naciśnięciu x piłka nie leci do do najbiższego naszego zawodnika tylko tam gdzie ją skierujemy
- super zrobione są dośrodkowania bardzo trudno dokładnie dośrodkować w poprzednich częściach automatycznie piłka leciała na głowę napastnika
- ktoś kto ma dobrze opanowaną grę zwodami już nie pobiega między zawodnikami jest to bardzo trudne
- strzały z dystansu SUPER nabiegając na piłkę można z 30 metrów oddać potężną bombe która leci szybko i płasko
i to na tyle plusów
minusy
- to liczba fauli, nieprawda jak ktoś wcześniej napisał że trzeba atakować od przodu piłkę, nie ma różnicy z której strony atakujemy przeciwnika prawie zawsze jest faul.
- przy grze z komputerem skomasowana obrona, komp broni sie wszystkimi zawodnikami i nie ma różnicy czy gramy z realem czy z getafe. Gdzie te czasu kiedy w pes4 można było urwać się sam na sam od połowy boiska.
- przyjęcia piłek,,,, ronaldinho jest chyba dobrym technikiem, a grając na 5 gwiazdkach piłka mu odskakuje (jak zresztą wszystkim) na kilka metrów, bardzo często eto'o w polu karny przymował piłkę tak że wychodziła na rzut rożny, a do lini miał dobre 10 metrów
- każda przypadkowo odbita piłka leci prawie zawsze do zawodników kompa
- komentarz ten sam już od kilku części seri pes
- przy odbieraniu piłki iksem, ty faulujesz komputer nie, popycha cie i już ma piłkę
- nie ma w grze żadnej przypadkowości tak jak by byli wszyscy zaprogramowani
- zawodnicy troche poruszają się tak, jakby worek kartofli mieli na plecach, nieraz strasznie ślamazarnie
słuchajcie liga his jak wiecie liczy sobie 38 kolejek, w całym sezonie strzeliłem 19 bramek a co drugi mecz kończyłe się rezultatem 0:0 mało było składnych i ładnych akcji ale za to ogrom fauli (ok.40 na mecz oczywiście tylko z mojej strony)
to dobrze że KONAMI utrudnia rozgrywkę, ale czy napewno w dobrym
kierunku?.
takie drobnostki u mnie sprawiły że nie chce mi się już tej gry odpalać.
Piłka nożna to gra kontaktowa chłapaki z Konami zrobili laleczki których nie można dotknąc na boisku. Gdzie jest walka bark w bark twarda i męska gra. Wracam do czwórki bo ta gra naprawdę mnie cieszy.
moje oceny pesa5
grafika 9/10
dżwięk 5/10(nic się nie zmieniło w porównaniu do poprzednich części)
miodność 4/10(to nie jest już ten słynny PRO EVOLUTION SOCCER w który grało się godzinami