że co
Ważny paszport lub nowy dowód osobisty
Pessimist napisał(a):przejezdzałem przez granice
BZIKU napisał(a):Foster wybiera sie do pracy
Jak granicę przekraczają dzieci?
a. zasady ogólne
Podstawowymi dokumentami pozwalającymi przekroczyć granicę – także przez dzieci – są paszport i dowód osobisty. Obecnie przepisy umożliwiają wyrobienie tych dokumentów nawet niemowlakom pod warunkiem zgodnego wyrażenia zgody przez oboje rodziców lub opiekunów prawnych. Dokument taki całkowicie wystarcza, aby dziecko przekroczyło granicę zarówno samodzielnie, jak i pod opieką osoby dorosłej nawet, jeśli nie jest ona spokrewniona.
FOSTER napisał(a): czyli wystarczy mi tylko dowód osobisty
Squosh napisał(a):A co takiego by się stało gdybym był kontrolowany np. w Czechach a nie miałbym przy sobie dowodu (bo na owy jestem za młody) a tylko legitymacje szkolną?
FOSTER napisał(a):a jak sprawa wygląda do tytoniu? ile mogę przewieść
FOSTER napisał(a):ile mogę przewieść wysoko oprocentowanych alko tj. vódka ,piwo
Obecnie można przewozić 10 l mocnych alkoholi, 90 litrów wina oraz 110 litrów piwa.
Squosh napisał(a):nie miałbym przy sobie dowodu (bo na owy jestem za młody)
BZIKU napisał(a):Podstawowymi dokumentami pozwalającymi przekroczyć granicę – także przez dzieci – są paszport i dowód osobisty. Obecnie przepisy umożliwiają wyrobienie tych dokumentów nawet niemowlakom pod warunkiem zgodnego wyrażenia zgody przez oboje rodziców
200szt papierosów
BZIKU napisał(a):Od nowego roku to sie konczy....Wiem bo kilka razy zapłaciłem pod Hanoverem kare+konfiskate fajek i dałem sobie spokój.....
BZIKU napisał(a):masz głowe i pytonga to kombinuj
BZIKU napisał(a):kajtekjr ja nie napisze ile mozna na lewo i jak-podaje tylko oficjalnie co i jak mozna
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości