suzuki-92 napisał(a):COOLERMASTER RC690
Piękna i funkcjonalna obudowa, tylko ta cena...
To moja robiona kamerą aparatu telefonicznego (:lol:), więc fotki takiej sobie jakości, jak będę miał okazję dodam lepszej jakości:
Na prośbę
MaTi'ego opiszę jak sprawdzają się "zaczepy" mające za zadanie sprawienie bez narzędziowego montażu podzespołów w obudowie. Jeśli chodzi o zaczepy na napędy to jest wszystko w porządku, idealnie pasowały i oba napędy równo wychodzą i sztywno siedzą w kieszeni. Jeśli chodzi o dyski to nie jest już tak różowo i jak widać na fotce dysk mam przykręcony zwykłymi śrubkami, ponieważ zaciski niestety powodowały lekki luz, przez co dysk się poruszał, nie siedział sztywno. Jak wiadomo drgania dysku są wielce niewskazane, przez to nie ryzykując użyłem po prostu starej dobrej metody jaką są śrubki

Podobnie postąpiłem z napędem FDD i czytnikiem kart pamięci, gdzie zatrzaski w ogóle nie pasowały tak, by napędy były równo wysunięte... Próbowałem różnymi zaczepami i na różne strony, widocznie jakby nie patrzeć niskobudżetowa (~140zł) obudowa CoolerMaster'a (ale w tej cenie moim zdaniem bardzo funkcjonalna i ładna

) po prostu jest w tym elemencie niedopracowana. Jeśli chodzi o obieg powietrza to dzięki siateczce i gąbce pod nią oraz tylnemu wentylatorowi wraz z bocznym tunelem sprawdza się bardzo dobrze, planuję jednak dokupienie jeszcze 12cm wentylatora na przód obudowy. Przy okazji napiszę, że mimo dość dużych rozmiarów obudowy i odpinanych kabli zasilacza miałem kilkanaście ładnych minut zabawy z ułożeniem wszystkich kabli i taśm, ale to ze względu na mnogość podzespołów w obudowie

Zrobię jeszcze kiedyś wyraźniejsze zdjęcia, jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem tej obudowy i ma jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam
//edit
MaTi: Dzięki
lance87