czy mógł by mi ktoś w tej kwestii pomóc. Nie wiem o co chodzi z napięciem. Wiem jak się podkręca

zabavankum napisał(a):Nie wiem o co chodzi z napięciem
zabavankum napisał(a):z 200x8 na 250x8 no i wtedy
zabavankum napisał(a):230V marki nie znam!
zabavankum napisał(a):3.Podaj reszte konfigu
o co Ci chodzi?
zabavankum napisał(a):Tracer 4Life 400
zabavankum napisał(a):nie wiem gdzie mogę to sprawdzić ? w biosie ? w ktorym miejscu?
zabavankum napisał(a):nie wiem gdzie mogę to sprawdzić ? w biosie ? w ktorym miejscu?
zabavankum napisał(a):aha ile testować tym programem Go SP2004?
HT Frequency ratio 4x
CPU Clock 200
Aha no i jak robie test tym programem albo mi się wydaje albo temperatura gwałtownie rośnie tzw. z 31 dochodzi nawet do 40
http://forum.programosy.pl/podkrecanie-procesorow-amd-64-vt56695.html
zabavankum napisał(a):a czy będę musiał zwiększyć napięcie procesora?
zabavankum napisał(a):a czy będę musiał zwiększyć napięcie procesora?
zatrzymuję się na 40 stopniach
Sylwek 17 napisał(a):zabavankum napisał(a):a czy będę musiał zwiększyć napięcie procesora?
To już jest jak pisałem bardziej ryzykowna operacja ponieważ wiąże sie ze znacznym wzrostem temperatury proca co może prowadzić do jego spalenia.
Napięcie rdzenia procesora podnosi sie wtedy kiedy komp po OC przestaje pracowac stabilnie i nic innego niepomaga.Ale lepiej ty tego nieruszaj
bo niemasz do tego ani odpowiedniego zasilacza ani umijętności/doświatczenia ani dobrego chłodzenia(box?).
zabavankum napisał(a):to mnie nie pokoi końcu mam Tracera ;/
kahoona napisał(a):zabavankum - a czy ktoś Ci napisał, że to świetny zasilacz?
zabavankum napisał(a):to mnie nie pokoi końcu mam Tracera ;/
Sylwek 17 napisał(a):Zasilacz masz lipny
Sylwek 17 napisał(a):OK napięcia sa wporządku
kahoona napisał(a):Do OC - to raczej coś 2X moc wymagana, najlepiej firmowa. A nie "wystarczająca" na normalne użytkowanie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości