Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 Dopuszczalna wada wzroku - prawo jazdy • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: PuTTY • Turn Off the Lights • DBeaver • MailWasher Pro • LaunchBox • Microsoft OneDrive • vMix Basic • Fast Duplicate File Finder • R-Wipe & Clean
Wiem, że nie muszę robic badań okresowych, ale dlaczego policja miałby nie zwrócic uwagi na moj brak okularow, jesli widac jak na dłoni, że mam wpisane 01.06, co nie uprawnia, a nakazuje mi jeździc w okularach/soczewkach.
"Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
skowrona napisał(a):To że jak masz zwykłe bezterminowe prawko B to nie musisz przechodzić żadnych badań okresowych.
Ale wada wzroku nie jest wyrokiem że już koniecznie dostaniesz terminowe- ja mam bezterminowe. Więc nie wiem po co najpierw lekarzowi ściemniać że tej wady nie ma a potem gliniarzom że się pojawiła później i dlatego w prawku nie ma adnotacji o okularach.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.......................... naprawdę, aż ciężko ich wyprzedzić .
Prowadząc samochód z wadą wzroku, warto sprawdzić, czy nie mamy astygmatyzmu. Astygmatyzm to jedna z najczęstszych wad wzroku, która może wpłynąć na naszą zdolność do wyraźnego widzenia zarówno na bliską, jak i daleką odległość. Jeśli masz astygmatyzm, obrazy mogą być rozmyte lub zniekształcone, co może utrudnić rozpoznawanie znaków drogowych, czytanie znaków na drodze lub obserwację innych pojazdów. Tutaj https://blikpol.pl/astygmatyzm-co-to-leczenie można znaleźć więcej informacji na ten temat.