Mam mały problem z nowymi sterownikami do karty graficznej, moja karta to GeForce 7900 GS. Po instalacji sterowników i ponownym uruchomieniu komputera rozdzielczość w pulpicie ustawia się na 640*480, a w przypadku kolorów to mogę ustawić ich 8, nie ma żadnej możliwości zmiany tych ustawień, nawet sam windows próbuje ale mu się to nie udaje, obraz po prostu obraz robi się czarny po wciśnięciu przycisku zastosuj i pojawia się z poprzednimi ustawieniami. W ustawieniach pulpitu nie można włączyć panelu sterowników nvidii. Po ponownym zainstalowaniu sterowników i ponownym uruchomieniu komputera, rozdzielczość ustawia się na 1024*768, a paleta kolorów na 32 bity, jednak największy problem jest z rozdzielczością przystosowaną do mojego monitora panoramicznego czyli 1440*900, wtedy to obraz chodź panoramiczny jest dodatkowo rozciągany i nie widać części paska zadań z godziną, dopiero po najechaniu kursorem na prawą stronę ekranu obraz przesuwa się i pokazuje mi aktualną godzinę, ale wtedy nie widać ikon po lewej jego stronie. Pierwszy raz spotykam się z takim zjawiskiem, żeby obraz przesuwał się po najechaniu na któryś z brzegów ekranu, a co jeszcze głupsze rozdzielczość panoramiczna jest jeszcze rozciągana. Mój system operacyjny to Windows XP Professional SP2, monitor 19" LG Flatron L194WT-SF. Proszę o pomoc i szybką odpowiedź.
So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes...