czesc, otóż ta płytka ma zintegrowaną karte muzyczną Realtek AL C850 AC'97 Audio. Płyta była wraz z procesorem AMD Athlon 64 3000+ i GeForce'em 6600GT w innym komputerze. Wszystko działało poprawnie. Wczoraj przełożyłem te części do swojego komputera (miałem AsRocka, Radeona 9550 i Semprona 2600+), zrobiłem format, nagrałem Wina XP Pro, ale niestety nie mam dźwięku. System mi widzi tę kartę, zainstalowałem do niej firmowe stery, nie widać żadnych problemów w Menadżerze urządzeń, a dźwięku nie ma ;(. Komputer formatowałem 2 razy, ściągałem nowe stery, kupiłem nawet drugą kartę (zintegrowaną wtedy wyłączałem w BIOSIE) MiNT cmi8738, ale nie mogłem jej poprawnie zainstalować, instalacja sterownika się zawiesza, a windows się potem nie włącza, trzeba przywracać system. Nie wiem o co chodzi dzwiękówka dzień wcześniej chodziła z innymi napędami i zasilaczem. Poza tym mój zasilacz zdaje się mocniejszy. Próbowałem podłączać również słuchawki. Proszę o pomoc jak zrobić, by ta zintegrowaną karta grała.
Zasilacz z jakim chodziła dzień wcześniej Tracer 4life/400
Moj zasilacz Tracer MGB-400ATX
Może jakieś zworki, aktualizacja BIOSa, nie mam pojęcia.