Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 rozjasnienie monitora • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: Passmark OSFMount • Microsoft OneDrive • Chromium • Kaspersky Virus Removal Tool • Vim • Maxthon Cloud Browser • reaConverter Lite • FL Studio (Fruity Loops) • Grammarly for Chrome
Posiadam monitor firmy ctx 17cali, mam go juz z 6 lat. Jak na staruszka nieźle daje sobie rady ale mam jeden problem. Obraz jest bardzo ciemny, jak oglądam jakiś horror to masakra nic nie widać. Da się jakoś rozjaśnić monitor poprzez program by można było oglądać filmy chodźby trochę jaśniej. W ustawieniach monitora mam na 100.
Żołnierze nie umierają, idą do NIEBA aby się przegrupować!
Programowo można do pewnego stopnia, ale nie zawsze obraz jest wtedy ładny. Można poprosić znajomego, który zna się na elektryce i elektronice lub w jakimś serwisie o podkręcenie jasności na trafopowielaczu monitora.
Samodzielnie też można to zrobić, ale pod warunkiem, że ma się jakieś pojęcie o tym (pokrętło "screen" na trafopowielaczu) - w innym wypadku nie należy grzebać w monitorze, bo grozi porażenie wysokim napięciem.
Ogólnie takie pociemnienie świadczy o tym, że monitor już się wysłużył i trzeba będzie myśleć za jakiś czas o wymianie na nowszy.
Filmy najczęściej odtwarzane są nie na podstawowej strukturze ekranu- ale w osobnej jego obszarze pamięci z niezależną regualcją ustawień barw. W "zaawansowanych" właściwościach ekranu będziesz miał coś takie" "nakładka", "nakładka video", "overlay".... Pod tym powinny być możliwości regulacji, jasności, nasycenia, gamma dla okna z filmem. Także niektóre programy odwarzające lub używane przez nich dekodery-filtry: np. ffdshow mają opcje regulacji obrazu.
To sobie już dawno ustawiłem ale i tak nie daje żadnego dobrego efektu. Obraz mam dość dobry ale myślałem, że istnieje jakiś ciekawy program, który może spowodować rozjaśnienie monitora.
Żołnierze nie umierają, idą do NIEBA aby się przegrupować!