Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

nie działa żadna karta muzyczna • programosy.pl

• Ogłoszenie:

nie działa żadna karta muzyczna

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Nie działa żadna karta muzyczna

Postprzez kargul.x 29 Gru 2006, 14:48

reklama
mam płytę główną asus p4vxasd2+ i nie działa mi na niej żadna karta muzyczna. Próbowałem zainstalować SB live 5.1 digital (sb0220) i były problemy z zainstalowaniem sterowników (nawet najnowszych ze strony producenta) ale w końcu zadziałała. Wczoraj przestała działać i teraz nie da się zainstalować ani tej ani zintegrowanej z płytą główną. Próbowałem sterowniki z oryginalnej płyty i ściągane z internetu ale zawsze podczas instalacji wyskakuje błąd albo po zrestartowaniu komputera nadal nie wykrywa karty. W biosie jest włączona.
kargul.x
~user

Dołączenie: 17 Sie 2006, 13:52

Postprzez popell 29 Gru 2006, 15:07

Ta płyta głowna ma problemy z współpracą z różnymi dokupywanymi kartami itp. z towja karta muzyczna moze byc tak samo...spróbuj zainstalować jeszcz sterowniki recznie jak to robiles oczywiscie jak to nie pomoże to Plyta Głowna nie wspopracuje z Twoja Karta...
popell
~user

Dołączenie: 28 Gru 2006, 10:57

Postprzez kargul.x 29 Gru 2006, 19:38

Może i ma problemy bo sound blastera było ciężko zainstalować za poprzednim razem i nie działały wszystkie funkcje karty ale zintegrowana z płytą główną teraz też nie działa. Albo instalują się sterowniki ale nie działają albo wyskakuje błąd przy instalacji (taki sam niezależnie od karty muzycznej). Próbowałem już różnych wersji po parę razy.
Czy możliwe, że płyta główna się tak uszkodziła, że nie obsługuje kart muzycznych? Bo wszystko inne działa. Czasami się zdarza samoczynny reset ale rzadko.
kargul.x
~user

Postprzez Bezowy 29 Gru 2006, 19:39

a wylaczyles zintegrowana w biosie??
a nie doczytalem sorki
W biosie jest włączona.

to wylacz w biosie zintegrowana.
i wtedy zainstaluj tego sb (po wczesniejszym odinstalowaniu starych sterownikow)
Intel I7 930/1366 Asus P6T SE, 6x 2048 OCZ Blade ,Saphire Radeon 5870, Silverstone 850w,Benq G2420HD & LG L226W 4x SAMSUNG 1TB SATA 3,5" HD103SJ - Raid 0. Sprzedam Kilo Kartofli sciana. Odplynalem w Rift[Whitefall] Nie pomagam przez PW!
Awatar użytkownika
Bezowy
~user

Dołączenie: 19 Wrz 2006, 17:11
Miejscowość: Eriador
Pochwały: 91

Postprzez kargul.x 29 Gru 2006, 20:19

Na początku zintegrowanej nie włączałem w ogóle i zainstalowałem jakoś tego sound blastera. Kiedy sam przestał to próbowałem odinstalowywać i instalować ponownie sterowniki do niego, po wyjęciu go z komputera i włączeniu karty zintegrowanej też robiłem to samo.
Wyczytałem też, że niektóre chipsety wymagają aktualizacji sterowników żeby działać z tym SB ale ta płyta główna nie jest na takim, jakie tam były wymienione. Mimo to i tak wgrałem najnowszy sterownik.
Kartę muzyczną właśnie sprawdziłem w innym komputerze i na pewno nie jest uszkodzona bo działa.
kargul.x
~user

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości