Mam pytanie. Jak sprawdzić czy działa zasilacz nie podłączając go do komputera ? Jest on dosyć stary,marki NO-NAME i ma w dodatku... 250W, więc i tak mój komp z niego raczej nie ruszy.
dzięki za odp.

jarosss napisał(a):mój komp z niego raczej nie ruszy
kamyz napisał(a):Podłącz ten zasilacz do prądu i podepnij do niego CD-rom
MUTOPOMPKA napisał(a):Musi podłączyć do prądu i na gnieździe połączyć Pin czarny z zielonym... To są chyba piny 14 i 15. Bez tego nie odpali zasiłka.
jarosss napisał(a):Mam wyjąć w tego 20-to pinowego gniazda przewód zielony i czarny i je razem połączyć ? Napewno jest to pin 14 i 15 bo wokół tego zielonego są same czarne kabelki
MUTOPOMPKA napisał(a):Nie musisz wyciągać tych przewodów, ale wystarczy zewrzeć np. spinaczem
matyseq napisał(a):podlacz kablem do zasilania i poliz jezykiem wtyczke do plyty glownej, wtedy zobaczysz czy dziala
jarosss napisał(a):Tutaj znalazłem schemat ATX, tylko ten mój zasilacz oczywiście nie ma tych 4 wtyczek zaznaczonych na zielono. To oznacza że to jest zasilacz AT ?
Czyli z tego co widze na tym schemacie to mam połączyć razem PS_ON# z obojętnie którym COM, tak ??
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości