Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Nie mogę wejść do bios'u oraz bootmenu? (samsung series 5) • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Nie mogę wejść do bios'u oraz bootmenu? (samsung series 5)

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Postprzez wonszrzeczny 17 Wrz 2016, 10:24

reklama
Witam, posiadam ultrabooka Samsung Series 5 (NP530U3C-A02PL). Chciałem dzisiaj sformatować swojego ultrabooka i postawić na nowo system z pendriva. Robiłem to wcześniej mnóstwo razy i wszystko przebiegało poprawnie, aż do dzisiaj. Włączyłem ultrabooka i za pomocą klawiszy F2 (wejście do BIOS'u) oraz Escape (Bootmenu) chciałem przystąpić do instalacji. Ku mojemu zdziwieniu żaden z tych przycisków nie zaprowadził mnie tam, gdzie dotrzeć chciałem. Aktualnie nie mam możliwości wejścia ani do BIOS'u, ani do Bootmenu podczas uruchamiania ultrabooka. Próbowałem odpinać dysk twardy, lecz nie przynosi to żadnych skutków. Do BIOS'u wejść się nie da, a Bootmenu startuje automatycznie, gdzie w zakładce "App Menu" nie pojawia się opcja Setup, która zawsze prowadziła stamtąd do BIOS'u.
wonszrzeczny
~user

Dołączenie: 07 Cze 2016, 23:09

Postprzez Robert 17 Wrz 2016, 12:30

Jaki masz system?
Awatar użytkownika
Robert
»ekspert
»ekspert

Dołączenie: 21 Mar 2006, 22:52
Miejscowość: ...
Pochwały: 352

Postprzez wonszrzeczny 17 Wrz 2016, 12:38

Robert napisał(a):Jaki masz system?

Windows 10, 64 bitowy. Udało mi sie uruchomić jakimś cudem instalator z poziomu systemu (z zakładki "Odzyskiwanie" i wybranie opcji z odzyskiwania przez USB HDD). Sformatowałem partycje i przy instalacji, a dokładnie kopiowaniu plików wyskakuje błąd "0x80070570". Trafi mnie coś zaraz chyba :evil:
wonszrzeczny
~user

Dołączenie: 07 Cze 2016, 23:09

Postprzez Robert 17 Wrz 2016, 16:28

Jak wejść do bios w W10:

1. Tak
2. Lub tak

wonszrzeczny napisał(a):0x80070570

Źle zrobiony pendrive instalacyjny lub wada sprzętowa - bad sectory na dysku twardym bądź problem z pamięcią RA

Najłatwiej wyjmować 1 kość ramu lub przekładać w inny slot. Jeśli chodzi o dysk twardy to program gparted na bootwalnym pendrive/cd i sprawdzanie błędów
Awatar użytkownika
Robert
»ekspert
»ekspert

Dołączenie: 21 Mar 2006, 22:52
Miejscowość: ...
Pochwały: 352

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości