Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Problem z grafiką nvidia optimus geforce gt540m • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Problem z grafiką nvidia optimus geforce gt540m

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Postprzez proceder 11 Mar 2014, 06:26

reklama
Mam od jakiegoś czasu problem z grafiką w moim samsungu rf511 chodzi o to że on działa na platformie optimus, o ile dobrze to rozumiem mam na pokładzie zintegrowaną grafikę intel HD 3000 i geforce 540M. niestety gry bardzo mi się tną mulą etc. jakiś czas temu wraz z jakimiś aktualizacjami zainstalowało mi się nvidia geforce experience który elegancko pokazuję wszystkie gry jakie mam na komputerze dodaje zdjęcie jak to wygląda http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f3c6a3ab6c14c5db.html na zdjęciu widać CSGO i moje ustawienia na których gra strasznie tnie. oraz ustawienia rekomendowane przez program, na których gra osiąga może 5klatek na sekundę. przy innych grach problem wygląda podobnie, tzn ustawienia rekomendowane są dość wysokie, a na niskich już mi strasznie przycina. chciałbym wiedzieć w czym jest problem? gry odpalam przez program nvidii albo z pulpitu klikając ppm i wybierając grafikę nvidii (mam okno wyboru). niestety za każdym razem tnie tak samo. jeśli chodzi o sterowniki to na bierząco je aktualizuje. syfu w komputerze raczej nie mam gdyż nawet po reinstalu systemu zawsze chodziło to podobnie tzn kiepsko. może ktoś wie co jest na rzeczy.
proceder
~user

Dołączenie: 03 Lis 2011, 13:33

Postprzez Bushidoku 11 Mar 2014, 15:18

Może grafika się grzeje.Ale sam jestem fanatykiem ATI ponieważ na Geforcach podobne miałem problemy. im starsze stery tym lepiej chodzą, niestey nie w przypadku nowych gier postaraj się posiedzieć na systemowych i popatrzeć
Bushidoku
~user

Dołączenie: 11 Mar 2014, 15:02

Postprzez Mikou@j 11 Mar 2014, 21:27

Bushidoku napisał(a):sam jestem fanatykiem ATI

bycie fanatykiem trzeba leczyć...

proceder, wywal wszystkie stery http://www.programosy.pl/program,memtest-86.html i zainstaluj od nowa. Ustaw potem lapka na wysoką wydajność i każ mu korzystać cały czas z karty NVIDII, zobacz jaki będzie rezultat.
ASUS TUF Gaming FX505DT R5-3550H/16GB || XBOX ONE + LG 43UJ6307 || Nintendo Switch ||
Image
"Nothing is true, everything is permitted"
NIE POMAGAM NA PW :!:
Awatar użytkownika
Mikou@j
»ekspert
»ekspert

Dołączenie: 03 Sty 2006, 21:48
Miejscowość: Katowice
Pochwały: 1007

Postprzez proceder 12 Mar 2014, 14:39

jak ustawić aby cały czas korzystał z nvidii?
proceder
~user

Dołączenie: 03 Lis 2011, 13:33

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości