przez champion 13 Gru 2010, 16:38
Witam. Mam problem z napędem. Problem zaczął się już wczoraj gdy odpalałem FIFĘ 11 - z instalacją wszystko ok ale gdy próbuję zagrać napęd dziwnie reaguje na tą płytę (oryginalna FIFA). Wrzucam płytę, kontrolka miga, zaczyna niby coś czytać ale mam wrażenie, że płyta chce się rozpędzić ale nie może bo coś ją hamuje. Co chwilę napęd wydaje dziwne zgrzyty (tzn. płyta), gdy chcę otworzyć go - otwieram a płyta o mało nie wyskoczyła z napędu bo się jeszcze kręci.... Gdy odpalam z ikonki fife, otwira się okno i gdy klikam "graj" to od razu wyskakuje komunikat "włóż oryginalny nośnik.. tralalala". Wczoraj na farcie udało mi się odpalić fife, po instalacji chyba za 4 razem poszło poprzez uruchom=>autorun.exe - potem gdy ciągle włączałem ją i wyłączałem, nie było problemów. Dopiero jak wyłączyłem kompa....
Sprawdzałem dopiero inne płyty DVD i CD - w dodatku porysowane... i wchodziło bez problemu.
Jak zamknę napęd i zaczyna się to czytać to trwa to dość długo a jak podejmuję w tym celu jakieś działania, np. Mój komputer i do stacji to klepsydra i brak odpowiedzi...
Stacje dysków CD-ROM/DVD
- TSSTcorp CDDVDW SH-S203D
- UXER EVGHQ3O SCSI CdRom Device
AMD Athlon 64 X2 5200+/2,7GHz, Gigabyte M61SME-S2, Palit Radeon HD4850 DDR3 512MB, OCZ 2GB DDR2 800MHz, Creative Audigy LS Audio Processor, Samsung 160GB, ATX CoolerMaster 500W, Windows XP Professional SP3; AG Neovo M-17 DVI[17" LCD]; Wieża Philips AS450