kupaj napisał(a):Mam następujący problem:
Po włączeniu komputera monitor co parenaście sekund wyłącza sie na niecałą sekundę i z powrotem włącza. (...) Próbowałem wszystkich starowników, jakie mi wpadły do ręki, ale za każdym razem powtarzał się problem. Moja grafika to GeForce 4 MX 420 64 MB (...) dodam, że widoczne są także błędy w wyświetlaniu - paski, rozmycia, zniekształcenia.
Witam
Z mojego doświadczenia wynika, że monitor jest dobry a karta GeForce 4 MX 420 uległa uszkodzeniu świadczą o tym błędy w wyświetlaniu. Nie poraz pierwszy spotykam się z takim przypadkiem. Jesli nie wierzysz mi, to podłącz monitor do komputera kolegi lub wymień kartę graficzną. Zobaczycz, że problem zniknie, jak ręką odjął. Na koniec dodam, że GeForce 2 GTS można kupić już za 50 zł. Ta karta jest szybsza od GeForce 4 MX, ponieważ posiada:
Liczba potoków pikseli
4
Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 2
A GeForce 4 MX
Liczba potoków pikseli
2
Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 2
W 3D Marku 2001 SE nie ma znaczączej różnicy między dwiema wspomninymi kartami, ale w grach owszem. Dzięki zastosowaniu
czterech potoków pikseli wydajność jest o 100 % na GeForce 2 GTS w danej grze niż na GeForce 4 MX. Kto nie wierzy mogę temu przedstawić test.
Pewnie zastanawiasz się po, co to napisałem, ale mój znajomy ma właśnie do sprzedania kartę Creative GeForce 2 GTS za 60 zł. Jest pierwszym właścicielem i kupił ją za 1400 zł cztery lata temu. Jaby, co to daj znać