Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Problem z wentylatorkiem na karcie graficznej • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Problem z wentylatorkiem na karcie graficznej

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Postprzez Pajeczak_XX 31 Mar 2009, 17:22

reklama
Mam problem z wentylatorkiem na karcie graficznej. Zainstalowałem używany wentylatorek (poprzedni mnie się zespół ,lecz zamieniłem na identyczny model) i nie do końca problem jest z głowy, gdyż zaraz po zainstalowaniu wentylatorek nie chciał ruszyć, więc musiałem ręcznie go "rozkręcić" xD Brzmi śmiesznie ,ale problem jest dosyć poważny bo bez wentylatorka procesor nagrzewa się do temp. 115 stopni C! Po ręcznym odpaleniu wentylatorka, przez chwile jest wszystko OK aż wentylatorek zaczyna przyspieszać i zwalniać... hałasu sporo a efektu żadnego. Wiem ,że najprościej jest zanieść komputer do naprawy, ale czy może istnieje jakiś inny sposób na wyeliminowanie problemu? Proszę o pomoc.
Siedze wygodnie w tramwaju i nagle wchodzi staruszka. Stoi i stoi nade mną a ja wychodze z założenia ,że im starsza tym wytrzymalsza :D
Awatar użytkownika
Pajeczak_XX
~user

Dołączenie: 07 Gru 2005, 23:00
Miejscowość: ZnaD PrzeciwkA :P
Pochwały: 1

Postprzez BZIKU 31 Mar 2009, 17:44

istnieje jakiś inny sposób na wyeliminowanie problemu?

Oczywiscie..zamiast
Zainstalowałem używany wentylatorek

Zaistalować nowy...Skoro to "coś" co zamontowałeś juz bierzesz na "pych",tylko czekać az wydatki na wymiane podzespołów się drastycznie zwiększą...
Co do miszcza się nie wypowiadam - ja tylko idealnie gram na nerwach i mistrzowsko potrafię wku....ać ludzi ©by Kahoona

Image
Awatar użytkownika
BZIKU
^zasłużony

Dołączenie: 31 Gru 2005, 12:37
Miejscowość: PL-CYBINKA NL-EINDHOVEN
Pochwały: 158

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 30 gości