User Bycio widocznie nigdy nie korzystał konkretnie z Acera a tym bardziej w ekstremalnych warunkach...Jestem użytkownikiem Acerów od x czasu...Kilka osób na forum wie i mogło by opowiedzieć conieco na temat "obecnego uzytkowania" mego sprzetu-niejeden "bardziej markowy" by tego nie wytrzymał...No ale cóz...Skoro się wysnuwa wnioski na podstawie pierwszego linka z google lub opowieści kolegów-tak się potem rozpisuje niestety
Tyle wstępu...Teraz do rzeczy..
Jezeli tak sie tylko ma przy podpieciu zasilania zewnętrznego,stawiałbym raczej na uszkodzenie układu zasilania...Identyczne objawy były w lapiku córy-Packard Bell-grzał się,wyłączał az w końcu zdechł...Podłaczenie do sieci 220v nawet na innych ładowarkach(zmieniałem kilka na testy)nic nie dawało;natomiast naładowanie baterii w innym lapiku i włozenie do mojego,skutkowało tym że lapik "ozywał na nowo"
Proponuje serwis dla kontroli,gdyż jezeli pewnego razu sie juz nie włączy na sieci-mozesz sie wykosztować-z reguły wymieniają płyty głowne na nowe twierdząc że wielowarstwowych płyt nie opłaca się naprawiać...Mi naprawiono lapa w serwisie "niefirmowym" aczkolwiek zajmującym się sprzętem Packard Bell;w serwisie firmowym powiedzieli ze konieczna wymiana mobo...
U Ciebie wcale nie musi tak być,ale taki czarny scenariusz moze cię czekac....Podskocz do jakiegoś serwisu niech rzucą okiem na napiecia
Autor postu otrzymał pochwałę