• Ogłoszenie:

wybór karty tv lub użycie karty graficznej

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Wybór karty TV lub użycie karty graficznej

Postprzez sagi_ko 02 Gru 2007, 18:27

reklama
Witam,
Zainstalowałem sobie telewizję kablową, w firmie ASTER z Warszaw, oprócz pakietu telewizji analogowej dostałem także dekoder telewizji cyfrowej DVB Motorola. Dekoder podłączany jest standardowo to TV za pomocą złącza EURO. I mam takie pytanie jaką karte telewizyjną kupić, żeby ten dekoder podpiąć do komputera, oczywiście przez jakaś przejściówkę Euro->czincz, albo na S-Video(podobno taka możliwość też jest). Orientuje się ktoś jak mogę ten dekoder podpiąć? I do jakiej karty TV? Najlepiej jakaś tania i dobra:)

Mam jeszcze pytanie, posiadam kartę graficzna Gainward GeForce 6600 GT AGP Ultra1960 XP PowerPack! z VIVO. I zastanawiam się czy jest możliwość podłączenia tego dekodera bezpośrednio do karty graficznej. Wie ktoś czy jest taka możliwość?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
sagi_ko
~user

Dołączenie: 19 Sie 2006, 09:27

Postprzez Hemel 02 Gru 2007, 18:31

A masz w tej karcie wejście S-Video? Jak tak to tylko kabel Euro- Svideo
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika :)
Awatar użytkownika
Hemel
~user

Dołączenie: 23 Paź 2006, 18:48
Miejscowość: Wrocław
Pochwały: 1

Postprzez sagi_ko 02 Gru 2007, 19:23

W VIVO na grafice mam: S-Video In, S-Video Out, Composie In, Composite Out i jakieś Pr OUT i Pb Out, ale te dwa to nie wiem do czego

[ Dodano: Dzisiaj o 16:39 ]
Mam jeszcze prośbę, może mi ktoś znależć na Allegro kabel Euro->S-Video, Tylko dwukierunkowy, albo taki by złocze było na Uot, bo wszsytkie co patrzy ta są na Euro In
sagi_ko
~user

Dołączenie: 19 Sie 2006, 09:27

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości