DFI Infinity NF Ultra II-M2
Dodatkowo gdy włączam komputer wyskakuje error o przestawieniu zegara procesora z 2300Mhz na 2240Mhz. Po kolejnym uruchomieniu wszystko wraca do normy z zegarem.
Proszę o pomoc.

dawidov napisał(a): Po włączeniu Everesta jest temperatura 58 stopni więc wydaje mi się że jest to trochę za dużo
dawidov napisał(a):Dodatkowo gdy włączam komputer wyskakuje error o przestawieniu zegara procesora z 2300Mhz na 2240Mhz. Po kolejnym uruchomieniu wszystko wraca do normy z zegarem.
dawidov napisał(a):Przy pierwszym uruchomieniu z głośniczka wydobywają się piski, jeden lub kilka.
Lecter napisał(a):Policz je dokładnie i napisz jakiego są typu - krótkie, długie.
dawidov napisał(a):Więc chyba Ami Bios.
dawidov napisał(a):Czasem jest tylko jedno długie
Lecter napisał(a):Jakiego masz proca? Podkręcałeś go?
Lecter napisał(a):Jakiego masz proca?
Podkręcałeś go?
dawidov napisał(a):wczoraj bawiłem sie sie w biosie coś zmieniłem i dziś rano komp włączył się normalnie ale może to tylko przypadek
konrad7890 napisał(a):i zakończył się on wymianą płyty głównej. A my tego nie chcemy Wink bo to chyba ostateczność.
Mike013 napisał(a):Ale to i tak nie jest rozwiązaniem problemu
konrad7890 napisał(a):PS W biosie jak byłem u niego zmienia się tylko chyba ustawienie FSB
rozpisz to jaśniej...
Please re-setting CPU Frequency in the CMOS Setup
konrad7890 napisał(a):Please re-setting CPU Frequency in the CMOS Setup
Więc to chyba znaczy że ustawienia FSB nie są standardowe.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości