Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

lg nie czyta płyt • programosy.pl

• Ogłoszenie:

lg nie czyta płyt

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

LG nie czyta płyt

Postprzez netkiler 13 Lip 2007, 16:15

reklama
Witam
Mam LG dvd i zrobiło sie tak że przestał mnie czytać płyty.Próbowałem zaktualizować sterownik ale nic. Może jakaś porada.
Z góry dzieki
netkiler
~user

Dołączenie: 18 Cze 2006, 23:02

Postprzez Batonn 13 Lip 2007, 18:01

1. Czy BIOS wykrywa Twoj naped;
2. Sprawdz czy wszystko jest dobrze podlaczone, podociskaj tasmy ( Czy naped daje oznaki "zycia");
3. Wyczysc naped...oto instrukcja:
http://kenny.webd.pl/cdrom/pliki/1.php
4. Musisz sie liczyc rowniez z taka mozliwoscia, ze naped ulegl uszkodzeniu i juz go wiecej nie uruchomisz...
Awatar użytkownika
Batonn

Dołączenie: 22 Sty 2006, 17:05
Miejscowość: Kraków
Pochwały: 54

Postprzez netkiler 13 Lip 2007, 21:33

Dzięki za odpowiedź.
Jest tak że jak wkładam płytkę to zaczyna chodzić czyli zielone światełko pulsuje przez 2 sek i koniec. Dalej nic.Kompa rozkręciłem wszystko podociskałem ale w dalszym ciągu jest to samo.W biosie jest tak jak było czyli cd rom na pierwszym miejscu.Nagrywarka ashampoo też go wykrywa.Nie wiem co to jest.W środku jest czyst ale lasera nie dotykłaem.Chyba napęd padł.
Ale jak ktoś jakiś pomysł to będę wdzięczny.
Narka
netkiler
~user

Dołączenie: 18 Cze 2006, 23:02

Postprzez MaTi 13 Lip 2007, 21:36

Awatar użytkownika
MaTi
@admin

Dołączenie: 31 Paź 2003, 14:22
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Pochwały: 206

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości