normalnie jednym kabelkiem do karty dzwiekowej i dzwiek rozdziela juz dalej subwoofer ? czy jakos odzdzielnie przod,tyl i subwoofer ?
majestic napisał(a):Witam wie ktos moze jak podlacza sietaki zestaw do kompa
SB Live, sam mam taką i naprawdę jest SUPER karta! i warta polecenia i jest tania.
moglbys mi polecic jakas karte dzwiekowa
majestic napisał(a):ja tez mam sb live 5.1 i co z tego jak ma wyjscie tylko na 4 glosniuki czyli 2 kanaly
majestic napisał(a):ZASTANAWIA MNIE TYLKO ZE ONA JEST 7.1 A MA TYLKO 4 WEJSCIA WIEC COS TU NIE GRA BO GDZIE WTEDY WEJSCIE NA MIKROFON NO LAE WYSTARXCZY MI 5.1 WIEC ?
kahoona napisał(a):majestic napisał(a):ZASTANAWIA MNIE TYLKO ZE ONA JEST 7.1 A MA TYLKO 4 WEJSCIA WIEC COS TU NIE GRA BO GDZIE WTEDY WEJSCIE NA MIKROFON NO LAE WYSTARXCZY MI 5.1 WIEC ?
Pokazuję i objaśniam
Karta wykrywa głośniki podłączone do gniazda MIKROFONU i LINE-IN (wejście np. z magnetofonu, zewnętrznego CD itp.) i na tych gniazdach puszcza sygnał na dodatkowe głośniki, zamiast odbierać sygnał.
Zwykle taka karta ma na płytce podłączenie do "FRONT LINE" - czyli panelu z gniazdkami na przodzie obudowy - 2 niezależne dodatkowe gniazda - na słuchawki i mikrofon.
Możesz też zastosować kolejną przejściówkę - 1 minijack na dwa GNIAZDA minijack - podłączysz słuchawki i głośniki jednocześnie.
Karta dobra - teraz zostaje tylko uskładać jakieś 500 - 600 zł na porządny zestaw głośników do niej.
Użytkownicy przeglądający to forum: ateebkhatri oraz 26 gości