Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

nierozpoznawanie płyt rw • programosy.pl

• Ogłoszenie:

nierozpoznawanie płyt rw

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

nierozpoznawanie płyt rw

Postprzez xadamy 12 Sty 2007, 20:21

reklama
Witam.
Mam prośbę o radę. Mój napęd optyczny przy próbie skasowania płyty wielokrotnego zapisu, obojętnie czy jest do dvd rw czy cd rw, podaje komunikat,
że płyta nie jest płytą wielokrotnego zapisu. Jest to niezależne od samego napędu, gdyż po jego wymianie na inny egzemplarz sytuacja się powtarza.
Czy przyczyną może być zainfekowanie systemu? Wcześniej było wszystko ok.
Dzięki info.
xadamy
~user

Dołączenie: 09 Lis 2005, 13:06
Miejscowość: Bochnia

Postprzez kajtekjr 12 Sty 2007, 20:45

xadamy napisał(a):Mój napęd optyczny przy próbie skasowania płyty wielokrotnego zapisu, obojętnie czy jest do dvd rw czy cd rw, podaje komunikat,
że płyta nie jest płytą wielokrotnego zapisu. Jest to niezależne od samego napędu, gdyż po jego wymianie na inny egzemplarz sytuacja się powtarza.

A moze plytka nie jest RW... ;] jak masz plytki noname to bardzo mozliwe i dosyc zcesto sie zdarza ze pisze RW a tak naprawde jest tylko R ;)
Fotografia motoryzacyjna ---> WWW
Awatar użytkownika
kajtekjr
~user

Dołączenie: 06 Paź 2005, 15:39
Miejscowość: Września
Pochwały: 306

Postprzez xadamy 12 Sty 2007, 20:58

Nie nie - płyty są na bank rw. Wcześniej były przeze mnie używane i wszystko grało.
xadamy
~user

Postprzez EncorE 12 Sty 2007, 22:13

xadamy napisał(a):Witam.
Mam prośbę o radę. Mój napęd optyczny przy próbie skasowania płyty wielokrotnego zapisu, obojętnie czy jest do dvd rw czy cd rw, podaje komunikat,
Czy przyczyną może być zainfekowanie systemu? Wcześniej było wszystko ok.
Dzięki info.

Jakiej firmy jest ten napęd? Mysle ze zmiana firmware moze pomóc. Ewentualnie spróbuj "skasować" płytkę innym programem...
szukaj GOOGLE
Awatar użytkownika
EncorE
~user

Dołączenie: 11 Lis 2006, 23:15
Pochwały: 5

Postprzez xadamy 13 Sty 2007, 15:02

Próbowałem dwoma programami i na dwóch innych napędach( lg i samsung) - rezultat ten sam.

[ Dodano: Dzisiaj o 23:52 ]
Już znalazłem rozwiązanie tego problemu i podaje gdyby komuś się przydało.
Mam zainstalowany Alkohol 120 i w emulacji zaznaczyłem okienko : ignoruj typ nośnika (ATIP). Ma być ODZNACZONE.
Teraz jestem :banan:
xadamy
~user

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości