Ufff... troche się tu namieszało. Ale dobra
lukas2 napisał(a):Tylko przed zakupem polecam sprawdzić czy ten wentyl sie zmieści, ponieważ jest on sporych rozmiarów(138 x 138 x 66 mm), też chciałem go zakupic, ale okazał się za wielki, więc wybrałem "Pentagram Freezone QVC-100 Cu" wymiary (114 x 114 x 65 mm). I musze powiedziec że jest on bardzo dobry, i cichy, a proc Athlon 2000Xp @(12,5x166) w stresie nie przekracza 45 stopni.
Tylko że mi ani jeden ani ten drugi się nie zmieści

Ten wentylator co teraz mam na procesorze ma wymiary 80*80 i zastaje jeszcze 1 centymetr do zasilacza wiec obsolutne
max to rozmier wentylatora 100*100
chazy-chazy napisał(a):wszycho w pąchu oprucz temperatury dysku ( mój dysk przy dużych obcązeniach, garch itp. itd. mam max 18*C . według mni eniezmieniaj zasilacza samegotylko odrazy lepiej dopłacić 70zł i mieć obódowe z turbiną dającą prosto na dysk twardy - ta obudowa jes rewelacyjna wręcz, ma ona zasilacz 400W z automatyczną regulacją obrotów - czylui wentylator kręci si ew zimie powoli a w lato normalnie a poztym sam zobacz se ten model Obudowa TRACER EXTRACTOR TRO-272 PFC 400W Prescott - ta obudowa naprawdę jest cicha i wydajna odrazu c się obniża temperatury co wpłyni eneapeno na niepojawianie się bluescrenów j amam temperaturke płyty głównej 28*C procek 38-46 *C dysk 18*C. jedyne co jest dziwne to ż etwój wentylek od procka zapyrza z prędkością 3013 obrotów na minute kiedy mój ma 2245 ( amd athlon64 3200+ s939)
ale wydaj raz jakies 170 zł i bedziesz mial looz, jeszcze po wymianie se windowsa odnowa instalnij i bediz espoko.
To dobry pomysł

Prosze o komentaż