szczoti napisał(a):jeśli chodzi o zestaw huvvy'ego to może i jest dobry, ale nie chce nic kręcić bo się na tym nie znam więc huvvy jakbyś mógł coś zmienić w tej konfiguracji, aby procek był lepszy a inny podzespół gorszy (np. karta graficzna)
Nic nie zepsujesz robiąc taki o/c, przy tym procku można odrazu ustawić FSB 300Mhz i napiecie 1.33V (zacząć można od 1.3). A w necie jest wiele poradników jak to zrobić. Jest to naprawdę łatwe

. Temperatury przy podkręconym dc na 3Ghz (chłodz. boxowe) wachają się w okolicach 55- 65*C przy czym max dla tego procka to 85.
Ewentualnie jak już nie chcesz kręcić to możesz wziąść Intel Pentium Dual Core E2220 /2.4GHz, 1MB, 800MHz, BOX/ za 239zł. Kartę będzie ograniczał, ale w
niewielkim stopniu ( na 3Ghz masz pewność, że wykorzystujesz tak dobrą kartę grafiki, no może 2.6(2.4-2.5?) starczy dla tego radka ;d)
Jak zdecydujesz się na podkręcanie to możesz dodatkowo wziąść radiator na procesor AC Freezer 7 PRO za ~50zł, jest bardzo cichy i wydajny, temperatury spadłyby o jakieś ~10*C w porównaniu do box'a. (oczywiśćie nie odrazu musisz kupować)
Kartę weź HD4850, jest niedroga w stosunku do ogromnej wydajności (jak na ten segment), w nią teraz warto inwestować, nie żadne 9600, 8800 ani 9800GTX. Na tej części nie oszczędzaj

, jak chcesz grać w dobre, nowe gry na full detalach.
Robert napisał(a):Bartexx
Grafa: To jest Moc. Bije na głowę 9600GT
przecież każdy o tym wie, patrzę w twój konfig i
Bartexx napisał(a):DC E2160 O\C 3Ghz + Pentagram Karakorum
masz lepsze chłodzenie na proca niż BOX, jestem ciekawy jaką temperature twój procesor osiąga
nie lubie się powtarzać ale zrobie to
jak procka podkręcisz na Boxie o 1Ghz to temperatura wzrośnie pewnie sporo
Radeon Hd4850 ma moc, ale jest gorący nawet w Idle
Obudowa kupiona za 100zł to nie będzie pewnie jakiś cud
dlatego podzespoły mogą się strasznie nagrzewać przy takiej konfiguracji, a grafa to podzespół jaki najczęściej się zmienia po jakimś czasie
i co z tego ,że będą Nehaelmy na nowej podstawce przeznaczone do wspołpracy z Chipsetem Intela X58 który do najtańszych nie będzie należał , jeśli po kupieniu lepszej grafy i dołożeniu jej do zestawu proponowanego przeze mnie , reszta podzespołów będzie wyrabiała, taki przyszłościowy zestaw.
poza tym, nadal nie wiemy czy jakiś podzespół autor tematu już ma i w jakim sklepie kupi.
No ja nie wiem, czy taki E7200 nie będzie ograniczał układów typu Larrabee
Nawet obudowy za 100zł są dobre, najważniejsze żeby miały dobry przepływ powietrza, najlepiej przód->tył (jeden wiartak 12cm w przodu i to samo z tyłu, chociaż wentylator od zasilacza pewnie sam by se poradził). Da sie znaleść takie obudowy, chociażby firmy tracer (czasami spawy nie są dorobione ale to nie przeszkadza)
@szczoti
A co do sklepów to - esc.pl, apollo.pl, znak.pl - jedne z najtańszych, tam zlookaj (nie żadne komputroniki)