KaRi napisał(a):Najsłabszym ogniwem jest na pewno karta graficzna, aczkolwiek, jest to też już stara podstawka i ja to bym nie inwestował w tego kompa (ewentualnie zasilacz, dysk, grafa czy coś tego typu, nie związane z podstawką) bo to szkoda kasy IMO Zbieraj na głębszą modernizację
Uff, nie wiedziałem, że jest aż tak źle, ale w sumie niczego innego nie mogłem się spodziewać - komputer ma już kilka lat

Na razie używam XP, ale pewnie niedługo będzie 7, czy 32 czy 64 bity, nie wiem na razie.
Daję jeszcze moją płytę główną:
ASUS P5N32-E NVIDIA NFORCE 680I SLI
RAM mam OCZ, nie wiem nawet czym się tu kierować, więc podam jeszcze to co jen napiusane:
"PN:OCZ2P800R22GK" i "PC2 6400"
Ciekawy jestem, czy mogę sobie dołożyć do tego RAMu 2 kości po 1GB np firmy Goodram (chyba tanie i ludzie polecają tutaj na forum) czy nie będę ze sobą współpracować i trzeba dać identyczne jak mam.
Co do komputera to w sumie go nie przeciążam - jedyne gry które na nim chodzą to Football Manager i AoE II (polecam multi

), ale od czasu do czasu chciałbym zagrać jak wyjdzie np nowy TES itp.
EDIT
Tak grzebie i grzebie i jeżeli dobrze znalazłem, to moja płyta obsługuje pamięć DDR2 i rozumiem,że teraz standardem jest DDR3, więc gdybym chciał coś w kompie powymieniać to i tak musiał bym płytę zmieniać.
Wcześniej zastanawiałem się czy nie kupić 2x2GB, ale jeżeli płyta jest i tak słaba, to pewnie najlepiej było by dokupić następne 2x1GB, więc razem miałbym 4x1GB.
Na allegro znalazałem chyba identyczne RAMy jakie ja mam:
http://allegro.pl/pamiec-ocz-platinum-2-x-1gb-dual-channel-ddr2-i1594203038.html
Różnica to, że u mnie napisane jest "4-4-4" a na aukcji "4-4-4-15", więc nie wiem czy będzie ok.
Bardzo rposzę o pomoc z tym zasilaczem i RAMem

(mam nadzieję, że chce się komuś czytać to wszytko, co nabazgrałem)
Zasilacz wrócił od osoby która się zna się na elektronice itp. i działa! więc wywaliłem wszystko dotyczące zasilacza, proszę jeszcze tylko o pomoc z tym RAMem.