Medion...Hmmm-powiem tak od siebie,i nie kazdy się zgodzi z tą opinią.Od X czasu miałem Mediona i nie mogę na niego powiedziec złego słowa...Nawet pierwsza konkretna moja buda to był zestaw AMD 64 3000+ własnie Medion.I powiem Ci ze faktyczne bebechy były w srodku od MSI a to dobra firma.Medion a takze jego inna spotykana nazwa Lifetec to sprzet robiony w dobrych firmach ale syngowany tym napisem...To coś tak jak z sokami w Tesco-kupisz sok owocowy nazwy Tesco a wyprodukowano go w Hortex na potrzeby w/w marketu co nawet jest i napisane na boku opakowania

...
Co do lapa z drugiego linka->Dell
Stan komputera: 100% sprawny i testowany
Laptop odnawiany (refurbished)
stan kosmetyczny - bardzo dobry
Refubrished to komputer ktory trafil do producenta, zostaje rozlozony na czynniki pierwsze, zuzyte czesci wymienia sie na nowe, wszystko sie czysci, daje sie gwarancje etc. czyli jesto to uzywany sprzet, z nowymi czesciami. komputery takie ciesza sie bardzo duza popularnosci ze wzgledu na atrakcyjne ceny, a przy okazji nadal z gwarancja.
Więcej infoDell jest poważniejszą firma jak Medion-i teoretycznie jest bardziej łakomym kąskiem wśród tych dwóch podanych przez Ciebie....Ale Medion posiada trochę mocniejszy konfig i wyposażenie...Wybierz-firma czy konfig laptopa...