Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Karta dźwiękowa w zastępstwie za realtek hd audio • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Karta dźwiękowa w zastępstwie za realtek hd audio

Chcesz ulepszyć bądź złożyć nowy komputer, pytaj tylko tutaj

Postprzez nightking 22 Sie 2008, 19:07

reklama
Potrzebuję na gwałt jakiejś dzwiękówki w zastępstwie za wyżej wymienionego relateka. Budżet skromny, bo i tak wrócę na tego realteka po zmianie płyty głównej, a na mojej obecnej (4coredualsata2) padł układ. Na wydanie mam jakieś 35zł. W oko wpadł mi Soundblaster Live 5.1. Najnowszy układ tej serii czyli sb0220, warto? Są jeszcze 24bit, ale widzę, że cieżko je dorwać. Głównie chodzi mi, żeby nie było gorzej niż na tym realteku, a przynajmniej lepiej niż na poczciwym AC97'.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
nightking
~user

Dołączenie: 19 Paź 2006, 17:36
Pochwały: 1

Postprzez RufuS* 22 Sie 2008, 19:18

Tu widać nowszy, ale też bardziej okrojony model -> SB0220 - pozbawili go długiego goldpinu Audio_Ext, został chyba tylko 6-pinowy Spidif ;-( dodano jakieś dziwne białe złącze na karcie, którego przeznaczenia do dzisiaj dokładnie nie rozszyfrowałem - prawdopodobnie to okrojone we/wy cyfrowe. Jest to wersja OEM która produkowana jest na dla jakiegoś konkretnego producenta komputerów - prawdopodobnie DELLA, Tradycyjnie zmieniono resztę PCB, teraz kondensatorki ułożone są w ładnym rządku - karta zrobiła się ogólnie bardziej pusta. Z tego co słyszałem ten model ma minimalnie gorsze parametry od SB0100, ale nie jest to informacja potwierdzona chociaż bardzo prawdopodobna.

http://lbs.elektroda.net/historia_creative.htm

Dlatego polecam nieco starszy model SB0100. Sam posiadam takiego na innym kompie i przyzwoicie się sprawuje.'
Powinieneś go dostać w granicach 40zł

http://www.allegro.pl/search.php?from_form=1&string=sb0100&search_type=1&description=1&shop=0&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&state=0&city=&price_from=&price_to=&category_radio=1&category=0&order=t&st=gtext&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7

Autor postu otrzymał pochwałę
AMD Phenom II X4 955 3,2 + SilentiumPC Fortis HE1225|| MSI 870A-G54 || Kingston HyperX 8GB DDR3-1333 CL9 || MSI GTX460 1024MB Cyclone OC || WD Blue 1TB || Seasonic M12II-520W || SilentiumPC Gladius 800 || NEC E222W + Philips 235PQ || Razer DeathAdder + QcK || Microsoft Digital Media Keyboard 3000 || Windows 7 Professional 64bit MSDNAA
Awatar użytkownika
RufuS*
~user

Dołączenie: 15 Maj 2005, 14:11
Miejscowość: Rybnik
Pochwały: 102

Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości