niestety jestem zmuszony do wymiany płyty głównej Asrock Extreme3 R2.0 w nowo zakupionym komputerze póki jeszcze mogę zwrócić sprzęt w ciagu 10 dni, ponieważ mam z nią problemy objawiające się tym że bardzo długo znajduje moje urządzenia usb (nawet stara buda nie miała z żadnych problemów) i prawie za każdym razem podczas ich znajdowania następuje minimum jeden restart co strasznie wydłuża uruchamianie komputera. Wymiana peryferii raczej nie wchodzi w grę bo USB jest uniwersalne i płyta główna nie powinna mieć z tym problemów tak jak ma ten asrock, więc chyba lepiej wymienić płytę i mieć spokój na przyszłość, niż przy kupnie kazdego następnego urządzenia usb modlić się i mieć nadzieję że nie będzie jeszcze gorszych problemów.
Reszta podzespołów to:
AMD Phenom II Quad Core X4 955 AM3 BOX
Corsair DDR3 4GB(2x2GB) 1600MHz XMS3 CL7
XFX ATI Radeon HD6870 Dual Heatpipe Black Ed. 1GB DDR5/256bit HDMI//DVI/mDP PCI-Express
Western Digital Caviar 500GB SATA3 (WD5000AAKX)
Samsung nagrywarka DVD SH-222AB
Zasilacz OCZ Modxstream Pro 500W
Wymiany będę dokonywał w sklepie techplanet.pl, więc jakby co prosiłbym o jakiś wybór z tego sklepie.
Przejrzałem parę opinii i rankingów i w podobnej cenie jest Asus M4A87TD Evo ale że nie jestem specem w tej dziedzinie to prosiłbym o jakąś poradę w tej kwestii.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.