Mam do was pytanie. Chciałbym zakupić sobie kartę muzyczną o raz słuchawki. Odnośnie karty patrzyłem głównie na Creativy i nie brałem pod uwagę ASUSA. Ale po przeglądnięciu różnych opinii myślę, że ASUS też powinien wchodzić w grę. Do zakupionej karty chciałbym podłączyć głośniki Logitech X-540 i słuchawki. Na kartę mogę wydać max 400-500 zł. Co byście polecali ? A odnośnie słuchawek brałem pod uwagę Sennheiser'y HD555 i HD515. One byłyby głównie wykorzystywane pod odtwarzacz MP3 Sony NWZ-A828 no i pod kompa gdy będę grał. Czy dobrze wybrałem słuchawki jeśli chodzi pod odtwarzacz ? Na stronie benchmark.pl widziałem taki artykuł "TOP-10 Słuchawki" i jest tam tekst:
 Mam do was pytanie. Chciałbym zakupić sobie kartę muzyczną o raz słuchawki. Odnośnie karty patrzyłem głównie na Creativy i nie brałem pod uwagę ASUSA. Ale po przeglądnięciu różnych opinii myślę, że ASUS też powinien wchodzić w grę. Do zakupionej karty chciałbym podłączyć głośniki Logitech X-540 i słuchawki. Na kartę mogę wydać max 400-500 zł. Co byście polecali ? A odnośnie słuchawek brałem pod uwagę Sennheiser'y HD555 i HD515. One byłyby głównie wykorzystywane pod odtwarzacz MP3 Sony NWZ-A828 no i pod kompa gdy będę grał. Czy dobrze wybrałem słuchawki jeśli chodzi pod odtwarzacz ? Na stronie benchmark.pl widziałem taki artykuł "TOP-10 Słuchawki" i jest tam tekst:- Kod: Zaznacz wszystko
- Większe kwoty pozwalają nam na zakup lepszych słuchawek. Pamiętajmy jednak o tym, że precyzyjniejsze słuchawki wymagają znacznie lepszego źródła dźwięku i napędzanie ich słabej jakości MP3 playerami zupełnie mija się z celem. Dobry wzmacniacz słuchawkowy, czy choćby CD-ROM ukazują już wielkie różnice w jakości dźwięku nawet tych odrobinę tańszych modeli słuchawek. Tak więc warto się zastanowić czy zakup drogich modeli nie powinien być poprzedzony zmianą naszego źródła dźwięku.
Tak więc co o tym sądzicie ?