Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Netia spot, nie działa net, problem z portami? • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Netia spot, nie działa net, problem z portami?

Wszystko odnośnie szerokiej tematyki Internet, oraz sieci komputerowe

Postprzez IceCooLL 11 Sty 2013, 12:01

reklama
Witam, mój problem wygląda tak. Mam neta z neti na lini tp. Do tej pory miałem standardowy modemnetii, połączony z routerem netgear wi fi. Ostatnio przysłali mi z netii nowy modem ,netia spot ADSL/ETH . Po podłączeniu lini do nowego sprzętu,początkowo wszystko wydawało się być dobrze,,znalazło połączenie, po wpisaniu klucza w połączeniach sieciowych pokazywało że z połączeniem wszystko jest ok. W setupie netii pokazało że połączenie jest - natomiast internetu nie było. Po włączeniu diagnostyki połączenia windowsa ,wyświetliło błąd przy próbie połączenia i prawdopodobieństwo że jest to problem z portami. Karte sieciową mam ralink turbo wireless lan card,sterowniki wydają się być okey. Do ustawień karty jest taki panel Edimax wireless config utility ,choć wydaje mi się że karta sieciowa działa poprawnie,bo po ponownym przełączeniu na stary system (modem ,router) wszystko śmiga poprawnie.
Nie wiem czy to nie coś z tymi portami,ale wyłączałem zaporę windows i też nie działało.. :(
Gdyby ktoś cos wiedział, to prosze o pomoc..
Dorzucam raport z dx diagno

Kod: Zaznacz wszystko
Czas ostatniej diagnostyki: 01/10/13 16:26:47 Diagnostyka karty sieciowej
Wykrywanie lokalizacji sieciowej

info Korzystanie z domowego połączenia internetowego
Identyfikacja karty sieciowej

error Niepowodzenie z powodu błędu 0x80070422: Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. 

Diagnostyka protokołów HTTP, HTTPS i FTP
Połączenie HTTP, HTTPS, FTP

warn HTTP: Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z www.microsoft.com: Nie można określić nazwy serwera lub adresu 
warn HTTPS: Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z www.microsoft.com: Nie można określić nazwy serwera lub adresu 
warn FTP (Pasywny): Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z ftp.microsoft.com: Nie można określić nazwy serwera lub adresu 
warn HTTP: Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z www.hotmail.com: Nie można określić nazwy serwera lub adresu 
warn HTTPS: Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z www.passport.net: Nie można określić nazwy serwera lub adresu 
warn FTP (Aktywny): Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z ftp.microsoft.com: Nie można określić nazwy serwera lub adresu 
error Nie można nawiązać połączenia HTTP.
error Nie można nawiązać połączenia HTTPS.
error Nie można nawiązać połączenia FTP.

~Danny~
IceCooLL
~user

Dołączenie: 11 Lut 2006, 14:30
Miejscowość: Zielonka

Postprzez Sh@m@N 12 Sty 2013, 00:44

Połączenie z wifi - ale czy jest połączenie z siecią netii? Wpisałeś w ustawieniach login i hasło netii? Pierwszy login/hasło to internet/internet (lub net24/net24), po którym możesz się połączyć ze stroną netii, gdzie otrzymujesz przypisany konkretnie Tobie login i hasło (uyewqe@webnet24.pl /uytwqw723s - na przykład).
Sh@m@N
~user

Dołączenie: 16 Wrz 2009, 16:52
Pochwały: 101

Postprzez IceCooLL 12 Sty 2013, 17:21

Dzięki za zainteresowanie, ale już mi się jakoś udało ustawić. Problem z hasłem to to raczej nie był. Chyba jednak coś jednak w ustawieniach karty. Pozmieniałem (fakt ,że troszkę na oślep) i już śmiga. w każdym razie dzięki za odzew. Pozdrawiam.
~Danny~
IceCooLL
~user

Dołączenie: 11 Lut 2006, 14:30
Miejscowość: Zielonka

Powróć do Internet & Sieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości