Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 Nie mogę korzystać z sieci bezprzewodowej w notbooku • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: DriverMax • JAlbum Portable • JAlbum • XYplorer • Chromium • Kaspersky Rescue Disk • Vim • IDrive Online Backup • PHPMaker
Mam problem poniewaz nie mogę korzystac z łącza bezprzewodowego w labtopie.Dodam ze labtop ten to Maxdata belinea M530 Celeron 1.73Ghz natomiast karta to RT73 USB Wireless LAN Card. Powiem jeszcze ze labtop widzi łącze ale nie chce sie połączyc.Pozyczyłem labtop od kolegi (Toshiba o wiele lepszych parametrach) Zrobiłem połącz i system zapytał mnie tylko o klucz. Po podaniu klucza internet działał. Router którego uzywam to asmax Wireless-G AR 904g. Co zrobic w tej sytuacji. Czy mozna to jakos ustawic. Z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam.
Sorry za błedy. Za bardzo nie wiem jak wyłączyc Lan. Mam to zrobic w karcie tak do łączenia bezprzewodowego ale nie widziałem tam zadnych ustawien. Jesli chodzi o oprogramowanie to uzywam Windows XP Home Edition sp 2 natomiast antywirus to avira antyvir personal. Adresacja w laptopie jest ustawiona automatycznie natomiast podam teraz parametry na routerze. A wiec tak jesli chodzi o Lan w routerze: IP 192.168.13.105 IP subnet mask 255.255.255.248 DHCP enabled Ip adres pool od 106 do 110 Teraz wireless Essid broadcast -enable Wireless mode -11b only Chanel 3 Security -WPA only WPA mode - WPA2 No i podany tam jest jeszcze klucz który wpisuje sie przy połączeniu. Dzięki za pomoc.
Menedżer urządzeń - karty sieciowe. Prawy przycisk myszy na (prawdopodobnie) VIA Rhine II Fast Ethernet - wyłącz.
Sprawdź, czy masz uruchomioną usługę "Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej", czy też korzystasz z wykrywania sieci bezprzewodowej programem Ralinka.
Postąpiłem tak jak mówiłes.Wyłączyłem siec Lan. Nic to niestety nie dało. Sprawdziłem natomiast jaki sterownik obsługuje tą karte. Dostawca sterownika to rzeczywiscie Ralink Technology, Corp.Sterownk w karcie RT73 windows Xp sam znajduje. Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
a patch by xp wspierał wpa2 masz zainstalowany? domyślam się, że toshiba ma vistę, dlatego na niej zadziałało (vista ma od razu wsparcie dla tego szyfrowania)