Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 "nie można skonfigurować routera" tp-link tl-wr740n • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: Plex Media Server • Camtasia Studio • FolderMatch • VirtualBox • Godot • Mozilla Thunderbird • Copernic Desktop Search Lite • PhraseExpress • PhotoStage Slideshow
Nie mogę skonfigurować routera. Próbowałem z płyty: komunikat. Wchodziłem na http://www.tplinklogin.net/ i po skonfigurowaniu i zrestartowaniu routera nadal nie mam dostępu do internetu. Dostawcą jest Multimedia Polska. Router TP-Link TL-WR740N. Czy te wysłane i odebrane bajty to są połączenia z internetem? To mój pierwszy router. Jestem kompletnym laikiem, więc proszę o łopatologiczną pomoc.
kabel od multimedii w niebieskie wejście, kabel do kompa w żółte. Power Up i powinno trybić od razu na standardowej konfiguracji routera. Chyba ,że masz jakiś modem/router przed tym Tp-Linkiem jeszcze.
Na routerze nie trzeba zmieniać adresu sieci. Jakim cudem niby modem ma przydzielać adres z sieci wewnętrznej (LAN)?
Z modemu należy wpiąć się skrętką do portu WAN na routerze. Z routera z interfejsu LAN do komputera także skrętką. Reset routera do ustawień fabrycznych, odłącz modem z prądu, a następnie podłącz. Po załadowaniu modemu wszystko powinno śmigać. Na modemie powinny świecić się wszystkie lampki poza dolną.
Mike napisał(a):Jakim cudem niby modem ma przydzielać adres z sieci wewnętrznej
mój przydziela i powoduje konflikt. Także puki nie zmieniłem adresu IP routera to nie banglał internet. Ale spoko, odpuszcze sobie, bo głupi najwyraźniej jestem.
Nie wiem co od ISP dostałeś, ale nie jest to na pewno sam modem (ma coś dodatkowo zaimplementowane). Luknij przykładowo na: modem vs. router (w każdym już pierwszy wiersz wskazuje istotna różnicę). Modem, który posiada d4w1dl po podłączeniu (pisząc najprościej) przekazuje hostowi IP zewnętrzne. Dodatkowo Multimedia przydziela adres dynamicznie.