Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 z połaczeniem kompow siecią • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: Plex Media Server • Camtasia Studio • FolderMatch • VirtualBox • Godot • Mozilla Thunderbird • Copernic Desktop Search Lite • PhraseExpress • PhotoStage Slideshow
Własnie kupiłem kabel sieciowy i podłaczyłem ze sobą dwa kompy.I chce zeby na tym drugim był internet.Oba kompy mają karty sieciowe ale niewidzą sie.Na swoim mam neostrade wiec 2 kart sieciowych niepotrzebuje.Co zrobic zeby te kompy sie zobaczyły ?Help
Nightcrawler91 napisał(a):tak ale pierw trzeba połaczyc te kompy siecią Razz.A mi ich niewidzi wogle
1. oba kompy mają sieciówki tak?
2. połączyłeś je skrętką scrosowaną?
3. mają taką samą nazwe grupy roboczej?
4. mają taką samą maske podsieci?
5. mają prawie takie same IP ( tylko sie różnią ostatnią cyfrą? )
pierwsze 3 podpunkty sie zgadzaja ale 2 ostatnio chyba jest to juz do internetu.Ale ja narazie internetu niechce podpiąc tylko skupic chce sie na podłaczeniu tych kompow
do tego w pierwszym komputerze musisz w połączeniu z neostradą w właściwościach włączyć jego udostępnianie, potem tylko reset komputerów i wszystko będzie śmigać ...