• Ogłoszenie:

Jak usunąć autorun.inf.vir

Bezpieczeństwo systemów, usuwanie wirusów, dobieranie programów antywirusowych. Obowiązkowe logi w tym dziale: trzy z FRST + Gmer.

Postprzez peblo 13 Maj 2010, 19:13

reklama
Witam wczoraj nie mogłem otworzyć dysków,przeskanowałem i pokazał sie jakiś wirek o nazwie virut.Próbowałem usunąć combofixem ale wychodził błąd w uruchomianiu .Dziś udało się odpalić combofixa i poszło wszystko ,dyski działają dobrze nic nie muli,ale przy próbie usunięciu folderu Qoobox wyskakuje błąd nie można usunąć autorun.inf.vir w folderze Qoobox .I tak cały czas
peblo
~user

Dołączenie: 20 Gru 2008, 22:35

Postprzez wojtas 13 Maj 2010, 21:28

to infekcja z pendriva jeśli go masz to:

Przy podpiętym urządzeniu przenośnym, uruchom USBFix z opcji 5 i pokaż raport na forum + wymagane logi . czyli razem 4 raporty. wszystko opisane co i jak więc nie będzie problemów
Image
Awatar użytkownika
wojtas
*mod

Dołączenie: 13 Sty 2006, 16:00
Miejscowość: Krzeszyce
Pochwały: 1656

Postprzez peblo 13 Maj 2010, 21:40

No tak ale ja żadnego dysku,pena ani karty nie mam podpiętej ani nie miałem wczoraj przy instalowaniu programu do filmów zainstalowało się to paskudztwo ale chyba poradziłem sobie programem clean disc security przeczyściłem i mam nadzieje że wywaliło na dobre bo na razie nigdzie nie widzę ani folderu ani tego autoruna po ponownym scanowaniu.anty wir jaki mam to comodo i na razie czysto po kasperskim on line też nic nie widać ,tak więc myślę że jest ok
peblo
~user

Dołączenie: 20 Gru 2008, 22:35

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości