Witam !
nevesu napisał(a):plyta win 98 fdisk/mbr plyta xp - konsola odzyskiwania fixmbr i fixboot teraz foramt albo jak masz juz xp to sie sam wlaczy potem instalujesz na windowsie partition magic i usuwasz partycje linuxa albo wczesniej jak masz hiren`s boot cd pzdr
Zaraz zaraz
nevesu nie tak szybko (bo nie nadążam), Płyte z WIN98/do CD... co to jest "mbr", póżniej włożyc płyte XP..?, gdzie mam szukac konsoli odzyskiwania fixmbr.... czy to jest program. Fixbot to jest na płycie XP czy...., ten foramt, to pomyłka w pisaniu format, czy to jakis program.
Nie napisałem na samym początku co robiłem... jest to dysk włożony do kompa gdzie nie ma systemu, ustawiłem w biosie boot na CD, i.... przy XP zdejmuję partycje zakładam na nowo formatuje, restart, sprawdza scandisk, kopiowanie plików.. i zachrobocze coś w dysku i komunikat że dysk może być uszkodzony lub sam przechodzi do litery partycji na której jest CD. Na nowo startuje tym razem kazałem botować z HDD i uruchamia sie linux (oczywiście nie cały) w pewnym momencie na samum końcu ..coś "kernel" dizo znaczków literek i się zawiesza.
Pozdrawiam.