Ostatnio spaliła mi się płyta główna. Kupiłem nową, ale taką, która pasuje do reszty podzespołów, czyli AGP x8, DDR 1, i wejście na Semprona. Oczywiście zrobiłem formata(ale tylko C-tam gdzie windows i programy, na D mam muzę, filmy, gry). Zainstalowałem Windowsa(pożyczony, ale podobno 100% pewniaczek) z SP 2. Niby wszystko dobrze działało na początku. ALe teraz są ciągłe problemy, bo kompa nie mogę wyłączyć w normalny sposób, albo pojawia się klepsydra jak kliknę na 'wyłącz' i tak mogę czekać do następnego dnia, albo pojawia się ekran 'wyłączanie systemu windows' i tak jak powyżej, mogę czekać w nieskończoność. Poza tym, po zmianie płyty głównej, przerzuciłem się na liveboxa, bardzo często połącza się, wszystko jest dobrze, ale żadna strona nie chce się wyświetlić. Nie wiem, czy to wina systemu, czy płyty, czy liveboxa.
Dodam tylko, że płytę wymieniali mi ludzie z serwisu, którzy specjalnie dla mnie ściągnęli płytę główną(pasującą). Aktualizacja Windowsa nie chce się zrobić,robię systematyczne skany Avastem i Ewido.