1 - Problem upierdliwy, ale w zasadzie nieszkodliwy
Podczas włączania systemu Windows, zaraz po tym, kiedy komputer sprawdzi pamięć i wykryje dyski (czyli dokładnie w momencie kiedy powinno pojawić się logo Windows XP) komputer "zamiera" na ok. 20 sekund pokazując albo czarny ekran, lub też bardzo niewyraźne logo Win XP. Po tym czasie logo to pojawia się normalnie, komputer miga diodkami klawiatury i rozpoczyna uruchamianie systemu. Moje pytanie brzmi - czym to może być spowodowane - błędnymi ustawieniami biosu, kartą graficzną/monitorem (?), czy też jest to bardziej software'owy problem - coś nie tak z XP?
2 - Problem jeszcze bardziej upierdliwy, ale także nieszkodliwy

Posiadam myszkę optyczną podłączaną do USB. Przy włączaniu komputera, podczas ekranu logowania do XP ukazuje się kursorek myszy, jednakże nie mogę nim poruszać. Pomaga dopiero odłączenie i ponowne podłączenie myszki pod USB. Dodatkowo, po wyłączeniu kompa myszka w dalszym ciągu świeci diodką (spać nie mogę

3 - Profile użytkowników vs. podłączenie do netu
Łączę się z netem przez routero-modem ADSL WiFi. W Win XP utwożyłem konta kilku użytkownikom i mam pytanie - czy można zrobić, żeby jeden użytkownik miał dostęp do internetu, a inny nie?
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź!