• Ogłoszenie:

Disk sanitizer. usunięty dysk, jak przywrócić dane?

Wszystko odnośnie systemów z rodziny Microsoft

Postprzez Labradores21 14 Kwi 2012, 15:05

reklama
Witam! Mój problem związany jest z laptopem Hp nx 6310. Przez przypadek w biosie została uruchomiona opcja " Disk Sanitizer" ta aplikacja usunęła mi całe dane z dysku. Czy jest szansa na przywrócenie danych? Jakich programów najlepiej użyć? Czy program " Disk Doctor Data Sanitizer " będzie odpowiednim programem do przywrócenia plików? W jaki sposób mogę choć po części przywrócić dane? Dysk był podzielony na dwie partycje. Pozdrawiam
Labradores21
~user

Dołączenie: 14 Wrz 2011, 17:24

Postprzez Sh@m@N 14 Kwi 2012, 21:10

1. Przypadek nie wymaga potwierdzeń - a tego wymaga zerowanie dysku (sanitize...)
2. Szansa jest minimalna.
3. Z powodu 2.) nie ma sensu podawać nazw jakichkolwiek programów, a Ty wybrałeś i tak niewłaściwie, bo
4. Disk Doctor Data Sanitizer - podobnie jak opcja w BIOS - wymazuje i nadpisuje wszelkie dane z dysku, żeby zabezpieczyć właściciela przed nieuprawnionym dostępem innych osób.

Innymi słowy - gdybyś tylko sformatował - byłyby szanse. Użyłeś jednak opcji, która nadpisuje wszelkie dane, a wtedy wymagane jest laboratorium i kupa kasy za odzyskiwanie plików. Jeśli nie masz tam czegoś o wartości powyżej 20 - 30 tysięcy złotych - to daruj sobie.
Sh@m@N
~user

Dołączenie: 16 Wrz 2009, 16:52
Pochwały: 101

Powróć do System Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości