Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Windows nie działa po aktualizacji systemu (xp) • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Windows nie działa po aktualizacji systemu (xp)

Wszystko odnośnie systemów z rodziny Microsoft

Postprzez Wojtas15 01 Lis 2009, 23:21

reklama
Witam.Dziś rano komputer mi działał i jak wychodziłem to przez przypadek przy wyłączaniu zaznaczyłem ,że mają się zainstalować aktualizację.I teraz podczas włączania komputera pojawia się: uruchom normalnie,ostatnia dobra konfiguracja,tryb awaryjny itp. no i nie ważne jaki tryb wybiore to za każdym razem pojawia się ten pasek ładowania na sekunde i potem komp się resetuje i tak do nieskonczoności .Nie wyskakują żadne bluescreeny itp.Mam na nim bardzo ważne pliki nad którymi pracowałem przez pół roku ,więc format odpada.Płyte od XP mam jakby co.Próbowałem odłączać wszystkie kable ,dyski ,baterie od biosa i nie pomogło.
Wojtas15
~user

Dołączenie: 01 Lis 2009, 23:19

Postprzez jarski185 01 Lis 2009, 23:30

zaczalbym od zabezpieczenia danych: sciagnij jakiegos linucha w wersji live cd, wloz nagrana plyte, odpal z niej komputer, zabezpiecz dane...
kolejna rzecz to wlozenie plyty z windowsem, uruchomienie konsoli odzyskiwania i...no wlasnie
http://www.searchengines.pl/Konsola-Odzyskiwania-w-2000-XP-2003-t14270.html
interesuje Cie od frazy Windows nie może startować: Automatyczny restart ale przejrzyj calosc zeby wiedziec o co kaman mniej wiecej
Awatar użytkownika
jarski185
~user

Dołączenie: 10 Lut 2008, 18:49
Pochwały: 285

Postprzez Wojtas15 02 Lis 2009, 00:02

jarski185 napisał(a):zaczalbym od zabezpieczenia danych: sciagnij jakiegos linucha w wersji live cd, wloz nagrana plyte, odpal z niej komputer, zabezpiecz dane...
kolejna rzecz to wlozenie plyty z windowsem, uruchomienie konsoli odzyskiwania i...no wlasnie
http://www.searchengines.pl/Konsola-Odzyskiwania-w-2000-XP-2003-t14270.html
interesuje Cie od frazy Windows nie może startować: Automatyczny restart ale przejrzyj calosc zeby wiedziec o co kaman mniej wiecej

może być taki ten linux?

http://ubuntu.pl/pobierz.php

chodzi mi o ten 9.04

no i jak włożę tą płyte i mi ją "zbotuję" to z tego menu linuksa co wybrać?
Wojtas15
~user

Dołączenie: 01 Lis 2009, 23:19

Postprzez jarski185 02 Lis 2009, 00:07

moze moze, tylko pamietaj zeby wypalic jako obraz
jak Ci wystartuje to zobaczysz, ze to wyglada prawie jak windows;] z gornego menu o nazwie places masz dostep do zasobow dyskowych, wybierasz dysk na ktorym masz dane, kopiujesz np. na pena i juz
Awatar użytkownika
jarski185
~user

Dołączenie: 10 Lut 2008, 18:49
Pochwały: 285

Powróć do System Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości