Witam. Posiadam windows xp sp3. Wczoraj zainstalowalem spyware doctora. Po przeskanowaniu okazalo sie ze mialem na kompie trojana(nie pamietam nazwy) po tej operacjii i odkryciu plikow ukrytych znalazlem na dysku D(nie systemowym) kilka plikow z rozszerzeniem .com . Podejrzewalem ze sa to pozostalosci po trojanie wiec usunalem wszystkie te pliki a bylo ich chyba 5. Nastepnie zmienilem avasta na nod32(avasta usuwalem specjalnym programem w trybie awaryjnym). Od tej pory komputer sie nie wlacza. Gdy przechodzi do bootowania z dysku komputer sie resetuje. Probowalem ustawic nowy blik bootowalny poleceniem fixboot w Konsoli Odzyskiwania Systemu. Nie pomoglo. Sprawdzalem partycje poprzez GParted. Wykrylo mi 3 partycje chociaz mam tylko dwie. Dwie partycje zgadzaly sie ze soba rozmiarem tylko ze jedna jest oznaczona Extented i oglagowana jako lba. Czy mozna rozwiazac moj problem bez formatowania??
EDIT
Zapomnialem dodac ze przy uruchomieniu KOS jedyna sciezka systemowa bylo D:\WINDOWS chociaz na dysku D nie mam postawionej windy