Mam taki problemik,który jest naprawdę dość męczący,a wykorzystałem już wszystkie znane mi sposoby,kombinowałem i niestety nic,jest jakby poza moim zasięgiem. Dlatego piszę do Was,bo zawsze jesteście ostatnią i jedyną skuteczną pomocą w takich sytuacjach.
A mianowicie:
Kupiłem niedawno nowy sprzęt, Intelowski core 2 duo 2.4 Na płycie Gigabyte i 2GB Ram.
Ponieważ na starym kompie miałem już wszystko pięknie poustawiane,miałem sporo ważnych danych,no i wiadomo nie chciałem tego stracić,a ręcznie jednak nie wszystko da się tak po prostu przenieść,no i zajmuje dużo czasu,użyłem transferu plików i ustawień windows.
( Wiadomo,po instalce windowsa na nowym kompie.)
komputer zaczął się dziwne zachowywać.. znaczy tam dziwnie,po prostu mulić zaczął

Próbowałem już narzędzi do czyszczenia rejestru,nic,antywirus (NOD32) nic nie wykrywa,skanowałem dyski,nie ma żadnych błędów itd itp..
Nic.
Komputer potrafi się zawiesić przy uruchamianiu najprostszych programów (przykladowo Jet Audio,czy GG ) ,czasem gier,a nawet przy klikaniu na jakiś plik prawym,aby rozwinęło się menu,potrafi przestać reagować na chwilę. Czasem jest jednak tak że do pewnego momentu działa normalnie,a jak już nadejdzie taki jego moment,to zwis,albo zamułka,czasami muszę go resetować ,dopiero mogę cokolwiek zrobić.
Na monitorze jednocześnie z ta zamułką,potrafią się rozmazywać okienka,czy pasek zadań..,tzn może nie rozmazywać,tylko zostawiać po sobie ślady (np. kiedy przesuwam okienko myszką,to okienko zostawia ślady,po sobie,taką drogę przesunięca,tak jakby kolejne jego klatki nie znikały,nie odświerzały się,tylko zostawały po kawałeczku,jedne na drugich,w ślad za okienkiem które jest przeciągane) Kursor można poruszać swobodnie,wszystko zwalnia..,no i w ogóle jest nie do użytku wtedy.
Reasumująć ,są okresy że wszystko działa bardzo dobrze,komputer śmiga swobodnie,są momenty że zamula niezmiernie,wszystko chodzi wolnoalbo nawet raczej ślamazarnie,no albo ( a bardzo często w następstwie tej zamułki) się zawiesza i przestaje reagować)
Dodam tylko że w menadżerze zadań,ani użycie procesora,ani użycie pamięci nie wskazuje na to ,aby się hardware źle sprawował.. praktycznie nie widać reakcji.
Proszę o jakąś radę i ewentualną pomoc..
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Dodano 22.12.2008 20:11:16:
Czy naprawdę nikt nie potrafi mi pomóc?