ps poszukuje dobrego poradnika krok po kroku w temacie wywalenia visty i zainstalowania któregoś z powyższych win7
z góry dzięki za wszelką pomoc!
peter55 napisał(a):czy ktoś może mi to wyjaśnić po co oferują sp1 z win7?
peter55 napisał(a):DreamSpark i zastnawiam się czy to jest normalna, ok wersja..
peter55 napisał(a):poszukuje dobrego poradnika krok po kroku w temacie wywalenia visty i zainstalowania któregoś z powyższych win7
peter55 napisał(a):dla pełnych korzyści wynikających z 64bitów trzeba mieć 4gb i więcej, inaczej efekt MOŻE być zgoła odmienny
peter55 napisał(a): 64bitowych jest jak na lekarstwo
peter55 napisał(a): problemy z pamięcią mam jedynie z winy visty
Czy użycie komputera 64-bitowego przyniesie korzyści?
Komputer 64-bitowy może przetwarzać dwa razy więcej informacji niż komputer 32-bitowy i może mieć znacznie więcej pamięci o dostępie losowym (RAM). Dlatego komputer 64-bitowy jest dobrym rozwiązaniem w przypadku pracy z klipami wideo, przeszukiwania dużych baz danych lub korzystania z gier i innych programów wymagających złożonych obliczeń i dużej ilości pamięci. Jednak większość programów dobrze działa na komputerze 32-bitowym. Programy arkuszy kalkulacyjnych, przeglądarki sieci web i edytory tekstów będą uruchamiane z mniej więcej taką samą prędkością na komputerze 32-bitowym i 64-bitowym.
Programy uruchomione w 64-bitowych wersjach systemu Windows Vista osiągają lepszą wydajność, jeśli używane są zarówno 64-bitowe sterowniki urządzeń sprzętowych, jak i 64-bitowe programy. Następujące rodzaje programów mogą osiągać lepszą wydajność w 64-bitowych wersjach systemu Windows Vista:
•Oprogramowanie do projektowania wspomaganego komputerowo (CAD)
•Programy do edycji obrazów i materiałów wideo
•Gry oraz inne programy dokonujące złożonych obliczeń
•Programy korzystające z dużych baz danych
•Programy do rejestracji i analizy materiału wideo zapisujące duże ilości danych w pamięci
apg2312 napisał(a):te artykuły często dotyczą Visty, no, i nie są z wczoraj, tylko z przed kilku lat co niektóre. A i tak wynika z nich jednoznacznie, że lepszy jest system 64 bitowy i praktycznie zawsze jest polecany
peter55 napisał(a):po trzecie, bezsprzecznie 64bity są dla porządnych procesorów, kilkugigowych, ja mam tylko 3, mi to zdaje się wiele nie da...
Wymagania systemowe dotyczące systemu Windows 7
• Procesor 1 GHz lub szybszy, 32-bitowy (x86) lub 64-bitowy (x64)
• 1 GB (architektura 32-bitowa) lub 2 GB (architektura 64-bitowa) pamięci RAM
• 16 GB (architektura 32-bitowa) lub 20 GB (architektura 64-bitowa) wolnego miejsca na dysku twardym
• Urządzenie graficzne DirectX 9 ze sterownikiem WDDM 1.0 lub nowszym
Sh@m@N napisał(a):Czyli - system, który to obsłuży - to 64 bitowy. Można wtedy wyłączyć plik stronicowania - nie będzie korzystał z dysku i zbędnie zapisywał/odczytywał. Na chwilę obecną masz plik sterowany przez system o wielkości (uwaga!) 6208 MB. Zbędne, bo nie wydaje mi się, żebyś używał lapka do edycji wideo czy renderingu grafiki. Po zainstalowaniu większej ilości pamięci i wyłączeniu pliku wymiany wzrost wydajności. Już teraz mógłbyś zaryzykować i wyłączyć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości