Dobrzy Ludzie, mam problem z drugim kompem...
Ale od początku było tak: Miałem sobie maszynę (Dell OptiPlex GX270), którą wymieniłem na inną (składak) bestyjkę... Zostawiłem przy tym grafikę, dysk (dokładniej jego klona!) i napędy optyczne, reszta została wymieniona:
- była płyta Della OptiPlexa GX270 (na i865), jest Asrock K8Upgrade NF3 na nForce3-250,
- był intel P4 2.8HT, jest Sempron 3000+ (64bit),
- było 2x DDR512MB/400MHz jest 2xDDR1GB/400MHz
- było HDD 160BG SATA jest 250GB PATA (dysk 160 został sklonowany na 250, na różnicy wielkości utworzyłem nową partycję)
Pozostało w systemie:
- grafika PNY Qutro4 280NVS
- DVD-RAM
- DVD-RW
Obudowa jest ciężka i stabilna, zasilacz wydajny i stabilny...
Po złożeniu wszystkiego do kupy, zgodnie ze sztuką i najlepszymi wzorami (w końcu dla żony, więc musiałem się starać bardziej!) system (co oczywiste!) nie wstał, więc przystąpiłem do instalacji naprawczej (Winzgroza XP Pro)... Niestety - Instatlator też wysypuje bluescreena ...
W związku z powyższym, zdecydowałem się na postawienie całkowicie nowej instalacji na dodanej partycji...
I tutaj właśnie zaczyna się poważny problem. Przy próbie dostępu do dawnego pulpitu użytkownika (tego, ze starej instalacji) wywala Odmowę dostępu... Dodam jeszcze, że na poprzedniej instalacji - logowanie wymagało hasła, a pliki użytkowników były "sprywatyzowane"...
Proszę pomóżcie mi odzyskać dostęp do tego zakichanego pulpitu, bo mi druga połowa domowym sposobem amputuje interes... ;(