Bios88 napisał(a):czesc mam problem od paru dni zauwazylem ze jak wylaczam komputer to on nie chce sie wylaczyc jak zwykle pojawia sie napis zamykanie systemu windows Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil i tak moge czekac bardzo dlugo
W momencie, gdy użytkownik wydaje polecenie zamknięcia systemu, w zasadzie zawsze w tle działają jakieś usługi systemowe i aplikacje. Windows daje im nieco czasu na zakończenie pracy, kolejny krok to przymusowe "zabicie" odpowiednich procesów. Wszystko to może nieco potrwać - czasem zbyt długo, biorąc pod uwagę ograniczoną cierpliwość użytkownika. Na dodatek po zakończeniu czasu oczekiwania na zamknięcie kłopotliwego procesu jesteśmy przez system proszeni o potwierdzenie zakończenia pracy programu. Czas, jaki system daje serwisom na zakończenie działania, określony jest w Rejestrze systemowym. Dokładniej, mowa o kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE/System/ControlSet001/ Control i jego wartości WaitToKillServiceTimeOut. Uruchamiamy Edytor rejestru, odnajdujemy klucz i dwukrotnie klikamy w prawej części okna programu wspomnianą wartość. Dobrym ustawieniem wydaje się tu 200 (wartość wyrażona w milisekundach) zamiast standardowych 20 sekund (20000 ms). Zatwierdzamy decyzję kliknięciem przycisku OK. Jeśli, dodatkowo chcemy pozbyć się obowiązku każdorazowego potwierdzania tej decyzji, odnajdujemy klucz HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop Umieszczona jest w nim wartość AutoEndTask, którą powinniśmy ustawić na 1. Nie będziemy teraz musieli zatwierdzać decyzji zamykania aplikacji, chyba że zaistnieje w takim razie oczywiste niebezpieczeństwo utraty danych (np. zamykany program wyświetli komunikat ostrzegający przed możliwością utraty zmian w dokumencie). Uwaga: należy rozważnie korzystać z tej porady, gdy podczas zamykania systemu wykonywane są automatycznie jakieś czynności administracyjne (np. czyszczenie katalogów tymczasowych czy pliku wymiany). Zostaną one bowiem przerwane w trakcie ich trwania z uwagi na zbyt krótki czas, jaki upłynie przed zamknięciem aplikacji przez system.
Działa na bank
Bios88 napisał(a):i mam jeszcze jeden problem nastepujacy czasami jak siedze na necie gadam przez gg lub tlena slucham myzyki to sie zatnie komp i to mi sie caly czas zdaza zadnych wirusow nie mam nie wiem co sie dzieje
czesc ale jak mam wkleic log z HiJackThis
jak to sie robi co to mi da pomocy
Bios88 napisał(a):czesc ale jak mam wkleic log z HiJackThis
Bios88 napisał(a):co to mi da
Bios88 napisał(a):a mam jeszcze jedno pytanko nie wiem co moze byc powdem tego ze jak serwuje po necie gadam przez gg lub tlena i slucham muzyki to czasami sie potrafi system powiesic co moze zrobic
www.programosy.plBios88 napisał(a):a z kad mozna sciagnac ten prpgram
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości