Heh, nie wiem jak wy ale komenda konwertująca Fat32 na NTFS, jest niebezpieczna zwłaszcza kiedy znajdują się tam plikii. Najlepiej taką opcję jest wykonać podcas instalacji XP-ka, kiedy to system formatuje partycje, ponieważ pliki poddane takiej konwersji mogą (ale nie muszą) ulec uszkodzeniu. Gdyż system niedość że musi wykonać tę operację na partycji to dodatkowo musi wykonywać poerację konwersji plików tzn. NTFS posiada dodatkowe opcje dla systemu i dodatkowe atrybuty do plików i folderów. Jaką kolwiek byście nie czytali z książek np: "Microsoft Windows Resource Kit" "Windows XP - Vademecum Administratora" "Microsoft Windows - Bezpieczeństwo systemu" to w każdej z nich będzie wzmianka, że jest to nie polecana opcja konwersji.
Z życia wzięte:
Rok temu chciałem sprawdzić czy faktycznie coś się stanie kiedy wykonam taką operację (wykonana była na osobnej partycji jakieś 1,5 GB, gdzie pliki zajmowały niecały 1GB), i co się okazało. na początku nic nie wskazywało by się coś działo z nimi. Ale kiedy tak zaczołem korzystać z niej na codzień to po 1-2 m-ch zaczęły pojawiać się kłopoty. Zapytacie jakie ?
Podcas startu, system wykrywał błędy na tej partycji po czym je naprawiał, i co skutkowało niszceniem kilku plików (naprawa

jasne) nie można było ich odczytać, ani odzyskać. Ot i co wyszło z takiej konwersji.