Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
z raw na ntfs lub fat • programosy.pl

• Ogłoszenie:

z raw na ntfs lub fat

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

Z RAW na NTFS lub FAT

Postprzez ypol 03 Lut 2008, 20:21

reklama
Mam taki problem jakimś cudem zmienił i się system plików na przenośnym dysku na RAW nie chcę go formatowa bo są tam bardzo ważne dla mnie dane, próbowałem scandiskiem, partiction magikiem ale one nie są do tego rodzaju operacji może są specjalne programy
P o m u ż c i e !!!
ypol P.B.
ypol
~user

Dołączenie: 25 Sty 2008, 21:39
Miejscowość: Bystre

Postprzez $uN113 03 Lut 2008, 20:25

Jśli jeszcze nie formatowałeś tego dysku, nie rób tego. jeśli komputer widzi dysk, nie może z niego odczytać danych, to przypuszczam, ze jest uwalona struktura katalogów i plików a z tym sobie dobrze radzi chkdsk w windows XP i nie jest to wielki problem.

Format RAW to format płyt CD, system nie może poprostu odczytać struktury katalogów. Moja propozycja:
- otwórz "Mój komputer"
- kliknij PPM na nieszczęsliwym dysku
- wybierz "Właściwości" - ostatnia pozycja
- zakładka "Narzędzia"
- przycisk "Sprawdź"
- zaznacz obydwa kwadraciki i kliknij OK
- jeśli dostałes monit, że operacja zostanie przeprowadzona po ponownym uruchomieniu komputera to go ponownie uruchom,
- operacja może trwać nawet godzinę

a jak już się uporasz z chkdsk, to:
- kliknij na "Start"
- kliknij na "Uruchom"
- wpisz: convert (tu litera dysku wymiennego z dwukropkiem) /fs:ntfs
- jeśli dostaniesz monit, że operacja zostanie przeprowadzona po ponownym uruchomieniu komputera, to go ponownie uruchom
$uN113

Postprzez ypol 03 Lut 2008, 21:57

nic nie działa
ypol P.B.
ypol
~user

Dołączenie: 25 Sty 2008, 21:39
Miejscowość: Bystre

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości