Rozumiem, ze to antywszystko to chodzi o kwestie bezpieczenstaw...IMHO ako ze juz od dawna nie lubuje sie w kompletowniu softu, tylko interesuja mnie tzw"kombajny" to polecam to co uzywam juz jakis czas, poczawszy od wersji 2004 teraz 2005..Chodzi oczywiscie o NIS...Zawiera:
-doskonały firewall----->Chce tylko powiedzieć , że tak znakomitego zabezpieczenia w postaci Norton Personal Firewall 2005 jeszcze nie widziałem.
Natychmiastowy alarm o najmniejszej, nieuprawnionej próbie dostępu do naszego komputera. Znakomiciej blokuje aplety Javy, kontrolki ActiveX czy upierdliwe pop-upy. On jako jedyny w groźnej systuacji podejmuje natychmiastowy alarm np. przy zmasowanym ataku wyłączył dostęp do internetu, dokonał blokady portów, gdzie w innych firewall'ach trzeba dokonać, ręczej blokady itd. Aplikacja automatycznie ustawia odpowiednie reguły lub mamy możliwość własnych ustawień
-NAV-jaki jest kazdy wie...Jeden go chwali, drugi nawet do rak nie wezmie....Mnie nie zawiodl i dlatego wciaz go uzywam
-AntiSpam-ma duzo standardowych regol i sa one wystarczajace
-Privacy Control-zapewnia kompleksowa ochrone podczas przegladania stron www
Do tego jeszcze z osobna Spybot S&D(bo mimo iz Symantec zapewnia iz NAV wykrywa spyware itp. to jakos u mnie spi:)), i jestem spokojny
Reasumujac:
NIS + Spybot + ODROBINA MOJEGO ZDROWEGO ROZSADKUi moim zdaniem to jest to
Sokol wszystko w jednym to najlepsza jest wlasnie Panda Internet Security
uzywalem i tego, raczej z czystej ciekawosci bo o produktach firmy PandaSoftware juz swoje zdanie mialem wczesniej wyrobione i po konfrontacji bodajze miesiecznej zdania nie zmienilem
Pokusze sie o pare uwag:
-ogolnie jest to sofcik bardzo lekki, nie chodzi tylko o pozeranie zasobow ale i takze o skutecznos....Nadaje sie do odwiedzania np.wp.pl czy programosy.pl
Przy stronkach typu warez, xxx wymieka
-Firewall---->Jeśli chodzi o firewall w Pandzie to jest to poprostu dodatek. Nie reaguje na pingi itd...W praktyce nie sprawdza się. W dodatku często "zapomina" ustawienia
-AntiSpyware--->jesli napisze ze slynnego Gator'a mi nie wykryl to powinno wystarczyc do ogolnego obrazu
-Antivirek-jak juz wczesniej wspomnialem...wszystkie popularne wirusy Zoo ladnie wykrywa, gorzej jest z tymi z Wild List....I jesli chodzi o trojany to o 2 oczka wyzej niz NAV.....Przepuszcza jednak za DUZO i bardzo slabo radzi sobie z archiwami skompresowanymi.....Dla "niedzielnego" internuaty
Pozdrawiam