Temat oklepany ale przez ponad godzinę w necie znalazłem jedynie net limiter a mi chodzi o coś innego ( no chyba że po 30 min sprawdzania w opcjach nie znalazłem tych co mi trzeba)
Dokładnie wygląda to tak.
Raz mam 200kb ściągania a raz 1200. Jest to bardzo zróżnicowane i przez to mam problem z jednym programem gdyż jeśli łącze spada do 200 to zakłócają jego działanie.
Net limiter robi limity i szybko bez instrukcji tuż po zainstalowaniu wersji testowej wiedziałem jak to zrobić ( pod tym względem program dla przysłowiowej blondynki

Mi jednak chodzi o to żeby na jeden proces ustawić 150kilo na transfer. Jeśli będzie łącze 1.1m ssało wysyłało również che żeby on miał tylko tyle ale też żeby miał zawsze tyle a nie żeby np utorrent zabierał mu łącze.
Nie mogę ustawić limitu na UT załóżmy 500 bo jak prędkość całego łącza w szczycie spadnie do 550 to na ten drugi zostanie mi tylko 50 przez co go po prostu wywali. Nie mogę też tego procentowo zrobić bo zakładając ze łącze spadnie do 20 a ja ustawie 60% na ut i 40 na niego to i tak tylko 80 dostanie.
Chodzi o to żeby dać procesowi stały przydział te 200kb nienaruszalny. Nieważne że Ut będzie ściągał 50 a przeglądarka stanie na baczność, ważne że on będzie miał swoją sprawne łącze. Oczywiście rozumiem że jak net spadnie poniżej tego 200 że również może paść ale to rzadkie przypadki więc nie są one dla mnie ważne..
Dodam że jeśli Net limiter ma tą opcję a ja nie wiem jak to zrobić lub jak to ustawić i ktoś choć nakieruje to od razu rezygnuje z wersji testowej i kupuje go prosto od producenta.
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc i pozdrawiam Artur.