• Ogłoszenie:

Program do zarządzania bazą mailingową oraz tworzenia jej.

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

Postprzez aron125 26 Mar 2012, 23:10

reklama
Witam

Poszukuje programu niekoniecznie darmowego, dzieki któremu będe mógł zarządzać bazą mailingową, tworzenie newsletterów w html, sprawdzać czy na liście nie ma zdublowanych adresów, za pomocą którego będe mógł pobierać adresy ze stron internetowych, analiza maili (ile zostało odczytanych, ile osób klikneło w link itp) itd.

Wiem że pierw na maila trzeba wysłać pytanie czy osoba wogóle chce otrzymywać odemnie maile reklamowe czy newslettery i stąd moje pytanie czy można to w jakimś stopniu mnie oraz obiorcy maila ułatwić?? Np dodając link do maila, po kliknięciu w niego osoba zostaje automatycznie dodana do bazy? Lub zostanie przekierowna na strone na której będzie się znajdować kilka opcji do wyboru np: przedział wiekowy, płeć, branża w której osoba pracuję itp?

Jeśli można zrobić takie rzeczy to czy wymagają one dużej wiedzy w temacie? Czy osoba srednio znająca się na takich rzeczach dało by rade to zrobić?

Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam
aron125
~user

Dołączenie: 26 Mar 2012, 22:54

Postprzez bukimi 31 Mar 2012, 12:09

Do takich celów chyba najlepiej nadaje się utworzenie grupy dyskusyjnej w Google.
Osoby zapisane do niej będą otrzymywać maile zgodnie z listą, którą łatwo zarządzać.
(uniknie się dublowania itd)

Nie jestem niestety pewny, czy da się sprawdzać ile osób odczytało e-mail - chyba, że dasz "potwierdzenie odbioru".
bukimi
~user

Dołączenie: 31 Mar 2012, 11:45

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: geekstation oraz 26 gości