być może problem się powtarza, ale nie znalazłem oczywistej odpowiedzi na dręczące mnie pytanie. Otóż, raz na jakiś czas mój sprzęt (laptop hp pavilon g6) przechodzi w stan hibernacji tzn. podczas wykonywania bliżej nieokreślonej czynności; oglądanie czy też granie- wyświetlacz się wyłącza, a komputer jak działał tak działa nadal. Początkowo z czystej ciekawości wyłączyłem hibernację korzystając z wiersza poleceń. Podziałało, ale w zamian tego komputer zaczął się wyłączać. Dzisiaj z kolei przetestowałem komputer programem "video card stability test". Program żadnych błędów nie wykazał. Sterowniki najaktualniejsze. Sprawdzę jeszcze czy problem występuje również na zasilaniu z baterii. Nie pomaga zmiana wydajności komputera. Co więcej, podczas pojawienia się tytułowego 'czarnego obrazu' nie ma żadnej innej możliwości wybrnięcia z niej niż tylko wyłączenie sprzętu z zasilania lub poprzez przytrzymanie przycisku 'power'. Wszystkie komentarze jak i sugestie mile widziane.
O to parametry komputera:
pavilon g6
Procesor-Intel Core i3 CPU M380 2,53
Pamięć-3gb ram
Direct-11
Karta g.-Radeon HD 6470 M
System operacyjny-Windows 7 Home Premium
P.S. temat został edytowany. Mam nadzieję, że najważniejsze informacje umożliwiające pomoc zostały przeze mnie napisane.