Szukam dobrego pakietu zabezpieczeń dla Visty 64 bit, z dodatkiem service pack1. Otóż miałem Panda Internet Security 2009, po zainstalowaniu komp nie chciał się uruchomić, bluescreen tuż przed zalogowaniem a po załadowaniu systemu. Kod błędu 0x0000003B(coś tam), nie wiem czy dobrze zera podałem. Odinstalowałem na awaryjnym pandę, i zainstalowałem sobie triala 30 dniowego Kaspersky internet security 2009. Było naprawdę super. Wykrywał wszystkie próby wtargnięcia, dokładnie pokazywał jakie aplikacje próbują otworzyć poszczególne pliki, itd. byłem pod wrażeniem. Jedynym minusem był 'błąd bazy wirusów'. Nie wiedziałem co to może oznaczać, ale dałem sobie na chwile z tym spokój. Po tem komunikat zniknął. Zainstalowała się ta baza poprawnie czy jak? Po ponownym uruchomieniu komputera, tzn. dzisiaj, bluescreen. Mrugał tak szybko że nawet nie zdążyłem przeczytać kodu błędu. Na awaryjnym odinstalowałem wszystkie aktualizacje systemu z ostatnich dni, pluginy itd. nic nie dało. Kaspersky nie chciał się odinstalować na awaryjnym. Musiałem użyć przywracania systemu.
Kicha. Bo jak wiadomo bez antyvira i całej reszty to ani rusz
Może znacie jakies dobre, przetestowane przez was pakiety? Tylko nie Norton Internet Security, bo tego to miałem na XP, i strasznie mnie zawiódł ;P